Tancada la drecera de Queralt per despreniments

L'Ajuntament de Berga ha tancat el tram que va de Fumanya fins a l'aparcament del santuari

NacióBerguedà
24 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:08h
Nous despreniments al camí de Queralt
Nous despreniments al camí de Queralt | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga ha tancat la drecera de Queralt -el tram comprès entre Fumanya fins l'aparcament del santuari- per nous despreniments. Tal com explica el consistori en una nota, la setmana passada es van produir diversos despreniments entre les capelles de Sant Jaume i Nostra Senyora dels Dolors. Es tracta d’un tram en què el camí s’enfila fent diverses llaçades i això fa que el pas quedi exposat als materials de roca que integren el cingle de la muntanya. 

La caiguda de grans blocs de pedra ha malmès el camí i davant del risc que es produeixin nous despreniments l’Ajuntament de Berga ha decidit tancar el camí. La via alternativa per accedir a peu fins a Queralt, seria per l’obaga i per Sant Pere de Madrona. 

Els materials que formen els cingles de la muntanya estan fracturats i són susceptibles de desprendre’s per circumstàncies naturals afavorides per la meteorologia adversa, com per exemple les pluges intenses i els canvis sobtats de temperatura. Aquests despreniments se sumen als que es van produir al camí de Ronda el juny passat, que també van comportar el tall del tram entre els miradors de la zona. Per tal d’avaluar els riscos a la zona i detectar els punts on es puguin produir nous despreniments, l’Ajuntament de Berga ha sol·licitat l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
 

Nous despreniments al camí de Queralt Foto: Aj. de Berga

Arxivat a