Castellar del Riu es prepara per l'aplec del Pi de les Tres Branques

La festa comptarà amb la presència a través de vídeo del conseller de Cultura a l'exili Lluís Puig

NacióBerguedà
19 de juliol del 2019
Aplec del Pi de les Tres Branques el juliol del 2018
Aplec del Pi de les Tres Branques el juliol del 2018 | Pilar Màrquez Ambròs
L'aplec del Pi de les Tres Branques arriba un any més a Castellar del Riu, aquest diumenge 21 de juliol. Des de les vuit del matí i fins a les tres de la tarda el Pla del Campllong s'omplirà d'activitats.

La festa arrencarà a dos quarts d'onze del matí amb la cercavila de Gegants de Castellar del Riu, els trabucaires i Grallers dels Castellers de Berga. Seguidament, a les onze, es realitzarà l'acte patriòtic unitari davant del Pi Vell, la lectura escenificada del poema Lo Pi de les Tres Branques, de Jacint Verdaguer, i finalment, l'ofrena floral dels infants.
 
Adrià Solé, alcalde de Castellar del Riu, presentarà l'Associació del Pi de les Tres Branques, i l'acompanyaran Josep de Luis Ferrer, president de l'Obra Cultural Balear, Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià, i també el conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, a través d'un missatge en vídeo.

No hi faltarà la cantada de l'himne nacional de Catalunya, el desplegament per part d'Òmnium Cultural i l'ANC de Berga d'una estelada gegant de la República Catalana, l'aixecada d'un pilar pels Castellers de Berga i la tradicional ballada de sardanes per la Cobla Pirineu al voltant del Pi.
 
L'aplec acabarà amb un dinar de germanor al Centre Cívic d'Espinalbet acompanyat de la música d'Els Nois del Rostoll, de la Plana de Vic.
 

Cartell de l'aplec Foto: Aj. Castellar del Riu