Les entitats independentistes pressionen per evitar l'entrada del PSC al govern del Consell Comarcal

ANC i Òmnium creuen que "encara hi ha marge de maniobra" per una entesa entre els altres partits

NacióBerguedà
16 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:30h
Un ple del Consell Comarcal del Berguedà (arxiu)
Un ple del Consell Comarcal del Berguedà (arxiu) | Pilar Màrquez Ambròs
L'ANC i Òmnium creuen que encara hi ha marge de maniobra per fer un pacte entre els partits independentistes al Consell Comarcal del Berguedà. Aquest dilluns, les entitats van convocar Junts per Catalunya, ERC, la CUP i l'Assemblea d'Electors del Berguedà (AEB) per forçar un acord que eviti que el PSC, "un partit espanyolista del 155", entri al govern de l'ens.

El ple d'investidura serà aquest divendres, 19 de juliol, a les 12 del migdia i fins al moment, hi ha a sobre la taula un pacte entre JxCat, el PSC i els independents.

Tal com expliquen en un comunicat, aquest dilluns les entitats van recollir les discrepàncies dels partits, que van des de "la poca predisposició d'entesa" de les formacions, la conformació de dos blocs per diferència programàtica", que la clau de la governabilitat recau en AEB, i la poca predisposició de JxCat per evitar un govern amb el PSC.

Les entitats, doncs, demanen que els interlocutors tornin a asseure's "urgentment" per arribar a un acord i evitar que el PSC formi part de la governabilitat del consell. "És un punt cabdal per tal de demostrar, des de les primeres institucions supramunicipals del país, que l'actual deriva autonomista dels partits polítics catalans no pot, ni ha de tenir més recorregut", expliquen. "La República s'ha d'implementar des de baix", afegeixen, mentre remarquen que "ja no hi ha més marge de confiança i les decisions que es prenguin aquesta setmana marcaran la credibilitat dels partits independentistes i la voluntat de portar a terme el mandat inequívoc de l'1-O".

JxCat és la primera força al consell amb 7 consellers, seguit d'ERC (6), la CUP (3), l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà (2) i el PSC (1). La majoria absoluta del Consell Comarcal del Berguedà és als 10 consellers.