A la vora del foc

No és no, imbècil

per Xavier Gonzàlez-Costa , 16 de juliol de 2019 a les 08:26 |
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant les continuades notícies de violència masclista, amb la Bet Calderer ens volem sumar a les mostres de rebuig, indignació i condemna a aquestes agressions que, cada dos per tres, embruten les portades dels nostres diaris i ens avergonyeixen com a persones i, a mi en particular, com a home i com a pare.

---

 
No és no, i si et volgués dir que sí, et diria sí, d’acord, em sembla bé... Però si et dic que no és no, dues lletres, una síl·laba... mira que arriba a ser senzill... i si no ho entens, és que ets imbècil.

No és no, ni que begui amb tu, ni que rigui amb tu, ni que balli amb tu, ni que m’ho passi tan bé amb tu que, fins i tot, t’abraci, que fins i tot t’acaroni, que fins i tot et besi i et pugui arribar a dir que t’estimo. No és no, i si no ho entens, imagina’t que sóc la teva germana, o la teva mare, o la teva filla o la teva neboda petita, i que ni tu ets tu, ni jo sóc jo, i entre quatre desgraciats em subjecten, mentre et dic que no, et crido que no, t’imploro que no, i tu m’arranques les calces, m’immobilitzes amb el teu pes, m’emmordasses amb la teva força i m’empales estripant-me per sempre les entranyes, mentre els altres es masturben damunt de la meva cara.


No és no, i si encara no ho entens, no et vull ni veure.
 
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col•laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.
 

 

Participació