Berga reparteix ampolles d'aigua per diluir l'orina dels gossos i bosses per als excrements

L'Ajuntament de Berga i Bergacomercial han començat la dispensació del material de la campanya "La ciutat, un espai en harmonia" dirigida als propietaris d'animals domèstics

Redacció
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:50h
Material de la campanya per evitar que les deposicions dels animals domèstics embrutin la via pública.
Material de la campanya per evitar que les deposicions dels animals domèstics embrutin la via pública. | Aj.Berga
Berga ha iniciat aquest divendres la dispensació de bosses i ampolles per recollir i diluir les deposicions dels animals domèstics a la via pública en el marc de la campanya contra els excrements de gos que va anunciar-se a l'abril. L'Ajuntament de Berga i Bergacomercial han començat, d'aquesta manera, la dispensació del material de la campanya "La ciutat, un espai en harmonia" per promoure el civisme, la convivència i el respecte per l’espai urbà de les persones que són propietàries d’animals domèstics.

Des d'aquest divendres 12 de juliol els veïns i veïnes propietaris d'animals de companyia que estiguin censats al registre municipal poden adquirir gratuïtament bosses per recollir els excrements i ampolles per diluir l'orina dels animals que realitzen les deposicions a la via pública. Es tracta d'una de les accions incloses en la campanya presentada l’abril passat per revertir l'incivisme i evitar problemàtiques vinculades a l'àmbit de la salut pública, entre d'altres.
 
Targetes identificatives, bosses i ampolles 
 
El material de la campanya es distribuirà entre els propietaris i propietàries d'un animal domèstic que estigui censat. Es tracta d'un tràmit gratuït que es pot realitzar a les oficines de la Policia Local i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per comprovar que els animals estiguin degudament identificats amb xip, tal com preveu l'ordenança municipal reguladora de la tinença d¡animals domèstics i gossos potencialment perillosos. Per fer la tramitació, caldrà presentar el DNI del propietari o propietària i la documentació de l'animal.  
 
Els propietaris i propietàries d'animals domèstics censats rebran una targeta identificativa de la campanya per poder adquirir les bosses biodegradables per a la recollida d'excrements i l¡ampolla de plàstic reutilitzable per diluir l'orina dels animals que fan pipí als espais públics. L'entrega es realitzarà a la recepció de l'Ajuntament de Berga, de dilluns a divendres de 9 del matí 2 del migdia i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. D'altra banda, també es dispensaran bosses als establiments de Bergacomercial identificats amb l'adhesiu de la campanya.
 
Material de difusió de la iniciativa
 
Per donar a conèixer la iniciativa s’han editat fulletons que inclouen informació per promoure les bones pràctiques i el coneixement de la normativa per afavorir que Berga sigui una ciutat en harmonia. Tanmateix, Bergacomercial ha promogut una acció a través de les xarxes socials per a què els usuaris i usuàries puguin publicar fotografies amb els seus animals de companyia a Instagram i Facebook. Per fer-ho, caldrà seguir i nomenar el perfil de l’entitat (@bergacomercial) i fer ús de l’etiqueta #gossosnetsberga. Posteriorment, es farà el sorteig d'un lot de productes per a mascotes entre els participants.     
Arxivat a