Guardiola instal·la fanals fotovoltaics a la zona de la Font del Panxut

L'Ajuntament ha aprofitat l'avinentesa per renovar també els bancs i el mobiliari de la zona de pícnic

12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:06h
Zona de pícnic a la Font del Panxut.
Zona de pícnic a la Font del Panxut. | Cedida
Guardiola de Berguedà ha instal·lat quatre fanals fotovoltaics a la zona de la Font del Panxut, una àrea recreativa a l'aire lliure molt concorreguda durant l'estiu que fins ara no disposava d'enllumenat. Així ho ha explicat l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. Els fanals s'han aconseguit mitjançant el catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, que n'ha finançat la totalitat. 

La il·luminació d'aquesta zona de pícnic es considerava necessària ja que és un lloc amb molta concurrència durant els mesos de més calor, i que també atrau força persones els vespres d'estiu. La Diputació ha assumit el cost de les lluminàries, que és d'uns 1.400 euros per cadascun dels fanals. L'any passat l'ens provincial ja va facilitar dos fanals autònoms de les mateixes característiques que van instal·lar-se a la zona del Camí del Riu, prop d'una casa que hi ha a l'àrea. 

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, segons ha explicat Lara, ha aprofitat l'avinentesa per renovar també els bancs i el mobiliari de la zona.