Municipis

Guardiola instal·la fanals fotovoltaics a la zona de la Font del Panxut

L'Ajuntament ha aprofitat l'avinentesa per renovar també els bancs i el mobiliari de la zona de pícnic

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 12 de juliol de 2019 a les 13:28 |
Zona de pícnic a la Font del Panxut. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Guardiola de Berguedà ha instal·lat quatre fanals fotovoltaics a la zona de la Font del Panxut, una àrea recreativa a l'aire lliure molt concorreguda durant l'estiu que fins ara no disposava d'enllumenat. Així ho ha explicat l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. Els fanals s'han aconseguit mitjançant el catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, que n'ha finançat la totalitat. 

La il·luminació d'aquesta zona de pícnic es considerava necessària ja que és un lloc amb molta concurrència durant els mesos de més calor, i que també atrau força persones els vespres d'estiu. La Diputació ha assumit el cost de les lluminàries, que és d'uns 1.400 euros per cadascun dels fanals. L'any passat l'ens provincial ja va facilitar dos fanals autònoms de les mateixes característiques que van instal·lar-se a la zona del Camí del Riu, prop d'una casa que hi ha a l'àrea. 


L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, segons ha explicat Lara, ha aprofitat l'avinentesa per renovar també els bancs i el mobiliari de la zona.

 

Participació