JxCat decidirà la setmana que ve qui ocupa la presidència del consell comarcal

El partit ha de determinar si revalida Lara al capdavant d'aquest càrrec o bé aposta per un dels seus companys

12 de juliol del 2019
Actualitzat el 13 de juliol a les 11:44h
Josep Lara presidint un dels darrers consells d'alcaldes del mandat (arxiu).
Josep Lara presidint un dels darrers consells d'alcaldes del mandat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Catalunya encara ha de determinar qui serà la persona que ocuparà la presidència de l'ens comarcal, càrrec que ara mateix ostenta l'alcalde Guardiola de Berguedà, Josep Lara. JxCat ha de decidir la setmana vinent si revalida Lara al capdavant d'aquest càrrec o bé aposta per un dels seus companys. Josep Lara fa nou mesos que va accedir a la presidència del Consell Comarcal del Berguedà, en substitució de David Font, nomenat director de l’Agència Catalana de Turisme. Ara JxCat ha de decidir si el manté o es produeix un canvi. 

Els set consellers del partit debatran aquest tema a principis de la setmana vinent, segons ha pogut saber NacióBerguedà, i el nom del nou president es donarà a conèixer poc abans del ple de constitució, que serà divendres 19 de juliol. Entre els consellers comarcals de JxCat per als propers quatre anys s'hi compten l'alcalde guardiolenc Josep Lara; el cap de l'oposició de Berga, Jordi Sabata, que és una de les cares noves del partit; el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall; la cap de l'oposició de Puig-reig, Araceli Esquerra, que també s'estrena; el fins fa poc alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares; l'alcalde Cercs, Jesús Calderer; i la regidora de l'Espunyola i actual consellera comarcal Anna Maria Serra. 

A més, el govern comarcal tornarà a comptar amb el socialista Abel García (Berga), i s'hi sumaran les independents Patrocini Canal (Avià) i Sílvia Triola (Sagàs) de l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà.

Un pacte de govern entre JxCat, PSC i independents

En plena pugna per liderar el govern de l'ens entre Junts per Catalunya i ERC, els independents de fins a 7 pobles de la comarca tenien a les seves mans el poder de decidir cap a on es decantava l'executiu berguedà. De manera que l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà (2 consellers) va celebrar dimarts al vespre una reunió per votar i fixar la seva posició. Es va decidir per una majoria molt ajustada - de 15 vots contra 14 - donar suport al pacte amb JxCat (7 consellers) i PSC (1 conseller) per davant d'un possible acord amb Esquerra (6 consellers) i la CUP (3 consellers). La majoria absoluta del Consell Comarcal del Berguedà és als 10 consellers. 
 
 
JxCat reitera la voluntat de les tres formacions de seguir treballant "en pro de la comarca" i amb l'objectiu de "buscar el màxim de suport pels projectes de gran abast a afrontar, amb una dinàmica transformadora de les institucions i alhora útil per a la ciutadania i també pels municipis de la comarca".