Puig-reig es capbussa a la piscina per l'esclerosi múltiple amb una caminada com a novetat

El poble es proposa superar la xifra de 300 participants per recaptar més fons per la causa

11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 22:10h
Presentació del Mulla't a Puig-reig.
Presentació del Mulla't a Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig se suma un any més a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple. Aquest dijous l'Ajuntament de Puig-reig i els responsables de l'activitat en l'àmbit local han fet una roda de premsa on han destacat la implicació cada vegada més gran de les entitats culturals, lúdiques i esportives del poble a la campanya. La piscina de Puig-reig acollirà aquest diumenge 14 de juliol les múltiples activitats del Mulla't, incloent-hi una capbussada col·lectiva a les 12 del migdia. La campanya se celebra a més de 600 piscines i clubs nàutics d'arreu de Catalunya

A Puig-reig, el repte d'aquest 2019 és superar la xifra de 300 participants de les edicions passades, per tal de recaptar més diners per la causa. "Cada any guanyem públic, tots els diners van directament a la Fundació Esclerosi Múltiple, nosaltres no ens quedem res", ha expressat Joana Mendoza, que pateix esclerosi múltiple i que participa en l'organització.

El regidor de Festes, Joventut i Esports de Puig-reig, Cristian Pérez, ha recordat que aquesta és la cinquena vegada que Puig-reig acull el Mulla't, que sempre té molt bona resposta al municipi. "Es continuaran fent tallers d'hipopressius, tallers de pilates i hi haurà zumbagym, així com la capbussada col·lectiva a les 12 del migdia", ha explicat. Una de les novetats i plats forts d'aquesta edició és la caminada circular de 4,8 quilòmetres que organitza el Centre Quitxalla Excursionista (CquiE) a la població, que s'iniciarà a les 8 del matí i que inclourà un esmorzar popular. En aquest sentit, Joana Mendoza ha subratllat que es tracta d'una proposta familiar més on podran participar pares, fills i avis. "Crec que serà una caminada molt divertida", ha dit.

"També cal dir que cada any hi ha més oferta. Per exemple, durant el matí, es podrà practicar zumbagym a la piscina, qui vulgui passar una bona estona, ho té ben fàcil", ha apuntat Mendoza.

Després de la capbussada de les 12, hi haurà una guerra de globus d'aigua a l'exterior de la piscina i es farà un vermut musical amb Aquell Parell. Una manera alternativa de participar en l'activitat, encara que no es pugui assistir a la piscina diumenge, és comprant la samarreta del Mulla't 2019 que costa 12 euros. 

Apart de recollir fons, el Mulla't també vol servir per sensibilitzar a la població respecte a l'esclerosi múltiple, una malaltia que afecta unes 7.000 persones arreu del país. 

Aquest 2019 se celebra la 26a edició de Mulla't, que es farà aquest diumenge a piscines i clubs de tot Catalunya. Al Berguedà, la iniciativa arriba també a municipis com Berga, tal com aquest diari explicava fa uns dies; Gironella; Olvan o Guardiola de Berguedà.
Arxivat a