Esports

Berga aposta de nou pel patinatge alpí en línia durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol

Per quart any consecutiu, la capital berguedana acollirà diferents proves d’una modalitat esportiva que està en auge

per NacióBerguedà, 11 de juliol de 2019 a les 15:46 |
Entrenaments de les proves d'alpí en línia de 2018. | Aj.Berga
Berga tornarà a convertir-se en l’aparador del patinatge alpí en línia amb la disputa de diverses competicions durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol. Per quart any consecutiu, la capital berguedana acollirà diferents proves d’una modalitat esportiva que està en auge i que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt. La novetat principal d’aquesta edició serà el canvi d’emplaçament de la pista on es portarà a terme la competició. Enguany, s’utilitzarà el vial de baixada del Passeig de la Pau, en comptes del vial de pujada. El tram situat entre la Plaça de la Creu i la carretera de Sant Fruitós ha estat asfaltat recentment i presenta unes condicions òptimes per al disseny i la seguretat del traçat. La pista tindrà uns 230 metres de longitud i una zona de frenada de 140 metres. Les proves d’alpí en línia que es disputaran aquests dies són: la 1a Fase de la Lliga Catalana, la 1a Fase de la Copa d’Espanya i la 4a edició del Trofeu May Luengo. L’esdeveniment està organitzat pel May Luengo Esquí Club, l’Ajuntament de Berga, la Federació Catalana de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes. 
 
Competicions puntuables 
 
Els patinadors i patinadores que prenguin part en les competicions de patinatge d’alpí d’aquest cap de setmana hauran de completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals verticals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible. En total, es realitzaran tres mànigues i la classificació final es farà a partir de la suma dels dos millors temps obtinguts per cascun dels participants en les diferents categories masculines i femenines. El dissabte, 13 de juliol, es realitzaran els entrenaments de 4 a 7 de la tarda mentre que el diumenge, 14 de juliol, es disputaran les proves puntuables, de 9 del matí a 1 del migdia. L’entrega de trofeus es farà a partir de 2/4 de 2 del migdia. 
 
Patinadors i patinadores d’alt nivell
 
La competició d’alpí en línia és un esdeveniment esportiu que aglutinarà participants procedents de diversos indrets de la geografia catalana i espanyola. A més, també comptarà amb la presència de tots els patinadors i patinadores que integren la selecció espanyola d’alpí en línia que estan competint aquesta setmana als World Roller Games de Barcelona. En concret, hi haurà Aura Coronado, Ainhoa Mellado, Anna Borràs, Marc Morera, Lluís Sistach (Catalunya), Sergio Méndez (Astúries), Olatz Suárez, Nuria Requejo, Claudia Arias, Irene García, María Soledad Suárez, Sergio Menéndez, Gabriel Arias, David Alaiz, Hugo Macías i Manuel Amigo (Castella i Lleó). 
 
El desig d’acollir la Copa del Món
 
Els organitzadors de les competicions d’alpí en línia de Berga mantenen el seu desig d’albergar una de les proves de la Copa del Món d’aquesta modalitat esportiva. En la passada edició, la competició va comptar amb l’assistència d’un director tècnic europeu per avaluar diversos elements de l’esdeveniment esportiu celebrat a la ciutat. En aquest sentit, l’objectiu de l’organització és seguir treballant per aconseguir que Berga formi part del calendari mundial d’alpí en línia l’any 2021. Precisament, aquests dies s’han mantingut diverses reunions amb representants de la Federació Internacional de Patinatge durant la celebració a Barcelona dels World Roller Games. El proper pas serà formular un projecte de proposta en què es determini el tipus de prova que podria acollir i organitzar la ciutat de Berga. 
 
Alteracions de trànsit
 
El circuit urbà de la competició d’alpí en línia comportarà diverses afectacions de trànsit a la zona del Passeig de la Pau i els carrers adjacents durant tot el cap de setmana amb motiu de la realització de les diferents proves de l’esdeveniment.

 

Participació