L'associació veïnal del Tossalet de les Forques avisa que denunciarà qui aboqui residus al barri

Deixalles, estris i electrodomèstics vells s'acumulen en punts del barri després de diversos abocaments incontrolats

10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 21:35h
Aspecte de l'àrea d'emergència del porta a porta a la zona.
Aspecte de l'àrea d'emergència del porta a porta a la zona. | Cedida
L'Associació de Veïns del Tossalet de les Forques ha expressat "el més enèrgic rebuig i malestar" pels abocaments incontrolats d'escombraries i estris que hi ha hagut darrerament al barri. L'entitat avisa que, a partir d'ara, cada nou abocament que hi hagi serà denunciat als Mossos d'Esquadra amb la possibilitat de presentar una demanda judicial contra els autors que puguin ser identificats. "No volem que el barri i Berga es converteixin en un gran abocador. Els veïns diem prou i, a partir d'ara, actuarem legal i jurídicament amb tota la contundència", han assegurat en un comunicat.

Deixalles, estris i electrodomèstics vells van aparèixer ja fa dies al costat del transformador elèctric situat a la part nord dels 40 Pilans, "descarregats segurament per un camió o furgoneta gran", segons ha confirmat a NacióBerguedà el president de l'entitat veïnal Jordi Travé. Aquesta acció es va repetir al costat i davant de l'illa d'emergència de deixalles situada a la zona sud del barri, al costat del supermercat Lidl. Aquests abocaments se sumen a d'altres de petits que hi continua havent al costat de contenidors de vidre o de roba. "Els veïns del Tossalet n'estem farts i volem que aquesta mala praxi per part de diverses persones s’acabi", ha afirmat Travé. 
 

Abocament d'electrodomèstics al Tossalet de les Forques. Foto: Cedida


Reclamen al consistori que netegi les voreres de fenàs i brossa

Des de l'entitat veïnal s'ha assenyalat que la situació ja s'ha explicat a l'Ajuntament de Berga, des d'on se'ls ha promès treballar-hi, tant en netejar la zona com en esbrinar l'autor dels abocaments. Els veïns han reclamat al consistori que netegi de fenàs i brossa algunes de les voreres del barri que actualment estan impracticables, una tasca que s'ha dut a terme altres anys. 

L'actuació que es demana en aquest cas pretén evitar possibles incendis de patis que estan plens d'herbes. "Per això, també instem al consistori a demanar als propietaris que compleixin amb la seva obligació de netejar-los i deixar-los en condicions", ha manifestat Jordi Travé. 
 

Matalassos i deixalles al carrer. Foto: Cedida
 

Una vorera amb males herbes i excrements. Foto: Cedida

 

Els veïns del Tossalet mostren rebuig i malestar per l'abocament de residus. Foto: Cedida

Arxivat a