Viladomiu Vell combina tradició, grups tribut i un mercat de joves creadors per festa major

La colònia fa festa grossa els dies 12, 13 i 14 de juliol i torna a acollir el Vermusic de música i gastronomia per segon any consecutiu

10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:59h
Viladomiu Vell acollirà el Vermusic els dies 12, 13 i 14 de juliol.
Viladomiu Vell acollirà el Vermusic els dies 12, 13 i 14 de juliol. | Pilar Màrquez Ambròs
Viladomiu Vell celebra la seva festa major en combinació amb el Vermusic per segon any consecutiu. El cicle itinerant de música en directe i gastronomia tornarà a portar al nucli concerts de grups de tribut i diferents food trucks per fer un mos. Tot plegat, tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol. El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, ha explicat en roda de premsa que "aquesta va ser una iniciativa que va presentar-se l'any passat i que va tenir molt d'èxit", de manera que s'ha apostat per continuar-hi treballant, teixint novament una estreta col·laboració entre el consistori, l'Associació de Veïns de Viladomiu Vell i la iniciativa Vermusic.

Segons Vall, s'ha volgut fusionar una festa major "més tradicional" amb música i gastronomia; com una nova manera de "dinamitzar la colònia i el patrimoni del municipi". "L'any passat ens vam trobar amb gent que encara no havia pogut visitar Viladomiu Vell i que va aprofitar aquesta ocasió", ha destacat Vall.

El president de l'Associació de Veïns de Viladomiu Nou i ara també regidor de l'equip de govern de Gironella, Miquel Serra, ha repassat en la trobada amb els mitjans algunes de les activitats que s'oferiran per Festa Major com la pernilada dels veïns, els jocs de cucanya, el concurs de dibuix infantil, zumba, i un ball de nit amb l'Orquestra Xarop de Nit. 

Emma Costa i Xavi Tristany portaran foodtrucks i música, amb propostes de nivell i joves promeses, a la plaça dels garatges de Viladomiu Vell, tal com han manifestat. El tret de sortida serà divendres al vespre amb el concert dels Pink Diamonds, de tribut a Pink Floid. Dissabte, se celebrarà un concert d'Àlex Pèrez a l'hora del vermut, i a la tarda hi haurà dos concerts, un amb el grup local Beat Voices, a les 6, i l'altre amb Willy and the Poorboys de tribut a Credence, a dos quarts de 9 del vespre. "Aquest últim grup és un dels caps de cartell del cap de setmana a Viladomiu Vell", ha elogiat Emma Costa. El plat fort de dissabte serà el concert de la nit amb Sultans of Swing, de tribut de Dire Straits, a partir de dos quarts de 12 de la nit. 

Diumenge, serà el torn del vermut musical amb Cesc, un autor molt popular a les xarxes socials, referent del públic jove i que va ser vencedor del programa Factor X, i del concert amb els Índex, uns històrics de Gironella, a dos quarts de 8 del vespre. 

Per acabar, Lluís Vall ha explicat que, en aquesta edició, a més de les propostes gastronòmiques de Vermusic, hi haurà una zona de mercat amb nou joves emprenedors del Berguedà que mostraran els seus productes i elaboracions, des de sabons naturals, roba o joies d'autor. "Hem volgut portar-ho de la mà de la gent de la Fireta amb qui estem molt acostumats a treballar, volem aconseguir una molt bona fusió del que és una festa major tradicional, amb actes ben musicals, i l'oportunitat de fer d'aparador d'aquests joves creadors que mostraran les seves peces personalitzades", ha apuntat Vall.