Bagà es converteix en la capital de la música celta durant un cap de setmana

La vila es transformarà en un espai dedicat a la música celta amb activitats, espectacles de dansa, actuacions musicals i tallers per tots els gustos

Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 21:06h
Bagà Celta (arxiu).
Bagà Celta (arxiu). | Invernaliafolk
Música celta, diversió i molta gresca. Bagà donarà el tret de sortida al novè Festival de Cultura Celta els propers dies 12, 13 i 14 de juliol. La vila es transformarà en un espai dedicat a la música celta amb activitats, espectacles de dansa, actuacions musicals i tallers per tots els gustos.

En el marc incomparable del nucli antic de Bagà, i amb la plaça Galceran de Pinós com a escenari principal, la plataforma Catalunya Celta oferirà una sèrie d'activitats culturals gratuïtes que, segons manifesten, faran gaudir grans i petits. Concerts, tallers, sessions informals, i un ball popular ompliran el cap de setmana. 

Les activitats començaran divendres 12, a les 7 de la tarda, al santuari de Paller, amb actuacions dels grups Scéal i Drónán. Al vespre-nit hi haurà sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L'Englantina. D'altra banda, dissabte al matí, tindran lloc els tallers d'instruments, tots gratuïts. De dos quarts d'11 a dos quarts d'1 de la tarda, al Palau dels Pinós, es faran els tallers de gaita irlandesa a càrrec de Leonard Barry, de flauta amb Aoife Granville, de guitarra amb Séamie O'Dowd, i de música irlandesa amb Mossie Martin.

A partir de les 5 de la tarda, la plaça Galceran de Pinós serà l'escenari del gruix dels concerts, amb actuacions de l'Escola de Música de Bagà, Invernalia, Irish Corner, Mossie Martin, Leonard Barry, Aoife Granville i Séamie O'Dowd, i els aragonesos 13Krauss.

Al vespre-nit hi haurà sessions de música irlandesa als bars Flor de Lis, El Centre i L'Englantina. I per cloure el festival, diumenge a les 11 del matí, a la plaça de Catalunya, ball popular amb els Claddagh Ring Dancers.