Mor als 94 anys el fotògraf Francesc Escobet i Farguell

El funeral serà dimecres a les 10 del matí a l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere de Berga

09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:48h
Imatge de Francesc Escobet i Farguell que ha compartit la seva família aquest dimarts.
Imatge de Francesc Escobet i Farguell que ha compartit la seva família aquest dimarts. | Luigi
Ha mort als 94 el fotògraf berguedà Francesc Escobet i Farguell, que fa anys que era jubilat però que havia gestionat durant dècades Foto Luigi, el negoci familiar; i que comptava amb una àmplia trajectòria com a fotògraf. Els seus pares, Manuel i Angela, havien tingut una botiga de records, ca la Guillema. Més tard, la botiga es va anar transformant per vendre material d'escriptori i joguines, així com altres objectes com càmeres fotogràfiques. Va ser durant la postguerra, un cop que els seus pares ja havien mort, que Escobet va aprendre a revelar carrets amb un pintor barceloní, Arturo Siles.

La botiga que atenien la seva germana i la seva tieta es va ampliar amb la fotografia i durant aquells anys es va passar a dir Foto Luigi. Va treballar-hi al costat del seu germà Climent. El 1976 es va fer una remodelació important de la botiga que es va dedicar ja gairebé de manera exclusiva a la fotografia, renunciant a la venda de material d'escriptura. El negoci familiar s'ha conservat amb l'impuls de la següent generació dels Escobet que en porten les regnes en l'actualitat. 

El funeral serà aquest dimecres a les 10 del matí a l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere de Berga. 

La seva família ha compartit un missatge en el seu record aquest dimarts: "La mort no arriba amb la vellesa sinó amb l’oblit. La petjada del Quico de cal Luigi vessa d’imatges que perduraran per sempre en el nostre record".