Restauren les pintures de l'església romànica de Sant Vicenç de Rus

Els períodes de pluges intenses i prolongades de l’any passat han fet que les pintures gòtiques del segle XIII de la capella de Santa Magdalena s'hagin degradat

09 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:41h
Sant Vicenç de Rus.
Sant Vicenç de Rus. | ADBerguedà
Els períodes de pluges intenses i prolongades de l'any passat han fet que les pintures gòtiques del segle XIII de la capella de Santa Magdalena dins l'església de Sant Vicenç de Rus, a Castellar de n’Hug, hagin patit certa degradació. Per aquest motiu durant el mes de juliol es realitzaran diferents actuacions per la restauració d'aquestes pintures, segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 

Els treballs de restauració s'iniciaran els dies 10, 11 i 12 juliol i la setmana següent es realitzaran tasques d'assecatge i fixació dels materials aplicats i també es realitzaran les darreres feines d'acabats. Totes aquestes de tasques de restauració es realitzen des del Servei de Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que actualment gestiona Sant Vicenç de Rus conjuntament a quatre monuments romànics comarcals, a la vegada que en promociona el seu coneixement i en realitza treballs de dinamització a través de l'associació Civitas Cultura. 
 
Durant els treballs de restauració a Sant Vicenç de Rus, els visitants podran entrar a l'interior de l'església sense incidències, però no tindran tanta visibilitat sobre les pintures.
 
La promoció del patrimoni romànic comarcal a través de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà arriba al quart any. Al llarg d'aquests anys s'han implementat un munt d'activitats i actuacions per millorar aquests espais, així com les activitats i serveis que s'hi desenvolupen, amb la voluntat de posar en relleu la importància del patrimoni romànic comarcal que disposa de més de 100 elements romànics i preromànics. Un clar exemple d'aquesta promoció és el vídeo publicat recentment, on es mostren els recursos visitables més rellevants de la comarca.