Berga detecta «mancances» en el cordó de seguretat de la Patum i explorarà fórmules de millora

Per evitar repetir una passada tan llarga com la de dimecres, el Patronat de la Patum ha acordat fer una reunió entre les comparses i el consistori a principi d'any i establir-ne els recorreguts

08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Els Gegants Vells a la plaça Doctor Saló durant el passacarrers de dimecres.
Els Gegants Vells a la plaça Doctor Saló durant el passacarrers de dimecres. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga explorarà fórmules de millora del cordó de seguretat dels passacarrers de Patum de cara al 2020. Aquesta és una de les qüestions que van tractar-se en l'últim ple del Patronat de la Patum, en el qual va fer-se una valoració del funcionament de l'última edició de la festa del Corpus berguedà, poques setmanes després de la seva celebració. En aquest sentit, els membres de l'òrgan de gestió de la Patum van exposar que s'han detectat "mancances" en la prestació del servei corresponent al cordó de seguretat "que es traslladaran a l'empresa responsable". D'aquesta manera, s'exploraran "noves fórmules de millora per a l'any que ve", segons es fa constar en el document d'acords de la reunió del Patronat de la Patum.

L'any passat l'efectivitat del cordó que protegeix els músics ja va ser una de les qüestions que van tractar-se després de la festa. 

Reunió a principi d'any per evitar repetir un passacarrers massa llarg

El fet que el passacarrers de dimecres s'allargués durant 9 hores i no acabés fins a les 5 del matí també ha estat un dels temes que ha tractat l'última reunió del Patronat de la Patum. El recorregut no només va resultar més complicat de l'habitual - ja que es va concretar amb menys temps de marge perquè el nomenament dels nous regidors va ser tan sols uns dies abans - sinó que durant el mateix va acabar havent-hi massa distància entre les comparses de foc i els gegants i els músics que agrupen la major part del públic, cosa que va motivar que s'allargués excessivament.

En la passada de dissabte per evitar aquest problema es va decidir fer un replegament de les comparses cada quatre salts per tal d'agilitzar-la. Per evitar una problemàtica similar en l'edició de l'any vinent, el Patronat de la Patum ha acordat fer una reunió entre les comparses implicades en les passades i l’Ajuntament a principi d'any, "amb l'objectiu d'establir uns recorreguts que permetin un millor desenvolupament de les passades".
Arxivat a