Els liberals guanyen la Carlinada 2019 després de dos anys de domini carlí

Berga s'omple d'activitats esportives i propostes lúdiques en la quarta edició de la festa

Redacció
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:14h
La bandera del bàndol vencedor onejarà ara a la Plaça de la Creu durant tot l'any.
La bandera del bàndol vencedor onejarà ara a la Plaça de la Creu durant tot l'any. | Aj.Berga
El bàndol liberal ha guanyat la quarta Carlinada després de dos anys consecutius de domini carlí. De les quatre edicions celebrades, cada bàndol suma dues victòries. En aquest sentit, la bandera del bàndol vencedor onejarà ara a la Plaça de la Creu durant tot l'any. 
 
Carlins i liberals s'han enfrontat a Berga divendres i dissabte en la quarta Carlinada organitzada per l'Ajuntament de Berga. Tallers, activitats històries i esportives han fomentat la competició i han recordat que l'any 1837 Berga va esdevenir la capital carlina de Catalunya, i un dels epicentres polítics i bèl·lics de la Primera Guerra Carlina. 
 
Entre les activitats destacades, més d'una trentena de persones han participat a la visita guiada teatralitzada de l'Agrupació Teatral la Farsa sobre la Primera Guerra Carlina. El públic assistent ha pogut conèixer els fets que van succeir a través dels personatges protagonistes dels dos bàndols juntament amb l'historiador, Albert Cols. Tornejos esportius, una cronoescalada, jocs infantils, la visita teatralitzada de la Farsa, el Làser Tag pel barri vell o bé el concurs de coneixements sobre la ciutat, "Berga o barbàrie" a càrrec d'Albert Cols, han estat algunes de les propostes que han omplert d'activitats la ciutat i han servit per enfrontar els dos bàndols.

El grup de rap valencià Pupil·les ha estat l'encarregat de tancar la quarta edició de la Carlinada amb un concert a la Plaça del Forn. La formació ha interpretat diverses cançons de temàtica feminista per reivindicar el paper de les dones en la societat actual i denunciar les desigualtats. 
 


Arxivat a