El Patronat constata que la humitat actual a la Casa de la Patum prové del subsol

D'acord amb els resultats d'un informe, l'Ajuntament de Berga preveu instal·lar un sistema de ventilació que actuï "de manera complementària" als deshumidificadors

08 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:36h
Un cap dels Nans Vells al taller de restauració.
Un cap dels Nans Vells al taller de restauració. | Aj.Berga
L'Ajuntament de Berga iniciarà després de l'estiu una nova actuació per intentar resoldre definitivament els problemes endèmics d'humitat que pateix la Casa de la Patum. D'acord amb un informe emès pels serveis municipals, s'ha constatat que la humitat actual de l'edifici prové del subsol. En aquest sentit, una de les possibles mesures que es preveu implementar és un sistema de ventilació, que actuaria "de manera complementària" a l'actual deshumidificador instal·lat el desembre de 2018 arran del darrer dels episodis de goteres de l'edifici. Així s'ha exposat en l'última reunió del Patronat de la Patum, celebrada divendres passat, amb representació de l'Ajuntament de Berga i de membres actius de les comparses. 

La instal·lació del sistema de deshumidificadors per reforçar l'adequació de les condicions ambientals de la Casa de la Patum va suposar una inversió de 5.000 euros, i va reduir la humitat que era del 60% a un percentatge lleugerament per sobre del 40%. Fa dues legislatures ja s'havia instal·lat un deshumidificador però aquest només absorbia 30 litres per dia quan la capacitat que es requeria d'acord amb els metres cúbics de la sala d'exposicions és de 72 litres per dia, quelcom que els actuals aparells sí que assumeixen. Els problemes d'humitat a l'edifici són endèmics, fet pel qual la restauradora Gemma Rodríguez va alertar en un informe de gener de 2019 del risc que corrien les comparses en l'actual edifici

En la primera trobada del Patronat de la Patum després de Corpus, també s'han repassat diversos dels aspectes de la passada edició de la Patum, dels quals l'alcaldessa Montse Venturós ja havia fet valoració els dies posteriors a la celebració. L'ens ha valorat molt positivament l'acollida de la campanya "Vull la Nit!" i el funcionament del Punt Lila que va registrar 1.236 atencions, consolidant-se com un servei de referència. En la reunió de divendres, s'ha subratllat l'èxit que suposa que s'esgotessin les 15.000 aigües gratuïtes en el marc de la campanya "Patumaigua", així com que se subministressin 500 còctels i 400 biquinis a la barra sense alcohol. Entre altres, s'han destacat també les 5.000 descàrregues de l'aplicació per a mòbils de la Patum amb pics de 300 consultes simultànies durant els passacarrers de dimecres i dissabte.

D'altra banda, els responsables de l'ens han posat sobre la taula la necessitat d'un finançament estable per part de la Generalitat per acabar amb el greuge actual que pateix la Patum. 

Atès el canvi en la composició del consistori arran de la celebració de les eleccions municipals, així com la finalització del mandat d'alguns membres que formen part del Patronat en l'actualitat, s'ha informat a l'ens que en les properes setmanes es nomenaran els nous membres que l'integraran pel proper bienni 2019 - 2021. 
Arxivat a