VÍDEO La quarta Carlinada ja és a punt per enfrontar carlins i liberals

Els dos bàndols batallen el 5 i 6 de juliol gràcies a les activitats lúdiques, culturals i esportives que s'organitzen a la ciutat de Berga

05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:57h
Recreació de la Carlinada a Berga.
Recreació de la Carlinada a Berga. | Vídeo Aj. Berga

Recreació de la Carlinada a Berga. Foto: Vídeo


Berga mira al passat amb la quarta edició de la Carlinada, que se celebra el 5 i 6 de juliol, i retorna als carrers la lluita entre carlins i liberals, de manera festiva i amb activitats lúdiques i esportives. Ets carlí de tota la vida? Ets liberal convençut? La ciutat et torna a formular aquestes preguntes a través d'una proposta impulsada per l'Ajuntament de Berga amb el suport d'entitats esportives i culturals.  
 
Aquest divendres el programa preveu un combat de Làser Tag, a la plaça de Sant Pere i al Capdamunt de la Vila, a les 7 de la tarda. També hi haurà el sempre popular concurs "Berga o barbàries" de preguntes de coneixement sobre la ciutat, a càrrec de l'historiador Albert Cols, i el concert de House Aborigen amb Marcel Casellas, a la plaça del Forn, a les 10 i a dos quarts de 12 de la nit, respectivament.

Demà dissabte, les activitats continuaran amb una majoria de les proves esportives previstes, com la cronoescolada ciclista als Rasos de Peguera, amb sortida des del pavelló d'Esports a les 9 del matí o els tornejos d'handbol, vòlei i bàsquet 3x3, a les 10 del matí. 

A més, l'agrupació teatral La Farsa s'encarregarà d'oferir una ruta històrica amb dues mirades, la dels isabelins (liberals) i la dels carlins, a càrrec d'Albert Cols i Sergi Serra, i amb inici i final a la plaça de Sant Joan, a partir de dos quarts de 8 del vespre. Seguidament, es farà l'entrega de premis i posterior proclamació del guanyador. Una comitiva hissarà la bandera del bàndol vencedor a  la plaça de la Creu on s'hi estarà tot l'any. Fins ben entrada la matinada dissabte, a més, hi haurà el concert de Pupil·les amb una carpa "Vull la Nit!" a la plaça del Forn, a partir de dos quarts d'11 de la nit. 

Del 28 de juny al 6 de juliol, tothom qui compri a establiments de la UBIC i es posicioni, carlí o liberal, podrà participar en un sorteig de lots per comprar a les botigues participants.

Consulta aquí el programa complet de la Carlinada 2019.
Arxivat a