Pas endavant per desencallar el nou POUM a Puig-reig

Fa 12 anys que va començar a tramitar-se però el procés va acabar alentint-se i l'últim any el consistori ha hagut d'actualitzar el text i adaptar-lo a la nova legislació

04 de juliol del 2019
Actualitzat el 05 de juliol a les 2:00h
Ple municipal de Puig-reig (arxiu).
Ple municipal de Puig-reig (arxiu). | Josep Genescà
El primer ple ordinari de mandat a l'ajuntament de Puig-reig ha aprovat provisionalment el text revisat del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha de substituir l'actual, que data de 1988. L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat aquesta setmana en la presentació del cartipàs municipal que "el nou POUM entrarà en vigor d'aquí a uns mesos", un cop que se'n faci l'aprovació definitiva, de manera que es podrà substituir l'antic pla que ha quedat obsolet. "El nou POUM és molt necessari per tot, ha de suposar una millora per a tothom, ja que ara hi ha qüestions que queden penjades. També és necessari per al desenvolupament econòmic de, per exemple, el polígon del Saltet", segons Altarriba ha exposat al plenari. L'aprovació provisional s'ha fet per unanimitat amb els vots a favor de l'equip de govern d'Esquerra i de Junts per Catalunya, a l'oposició. 

Fa 12 anys que Puig-reig va posar en tràmit el nou POUM però el procés va acabar alentint-se i l'últim any el consistori ha hagut d'actualitzar el text i adaptar-lo a la nova legislació, d'acord amb una sèrie de recomanacions de la comissió d'Urbanisme de la Catalunya central. "Per alguna raó que no acabem de saber es va anar endarrerint la seva tramitació", ha exposat l'alcalde. Entre altres entrebancs, el 2010 l'empresa que elaborava el pla va renunciar i va cedir la tasca a una altra empresa. 

En aquest mandat, el govern local, liderat ja pels republicans, va fer una segona exposició pública de l'expedient i es va tornar a enviar el document a la comissió d'Urbanisme perquè en fes una revisió. Urbanisme ho va tenir sobre la taula dos anys fins que el novembre passat els tècnics van informar el consistori d'un seguit de requeriments i van instar-lo a fer una sèrie de modificacions per adaptar el text refós a l'actual legislació, un pas que ara ja s'ha donat. Un cop feta l'aprovació provisional, el document ha de sortir a exposició pública. 

Els plans d'ordenació urbanística municipal són l'instrument per definir el model d'implantació urbana i per regular les pautes per fer-ne el desenvolupament. En aquest cas, el de Puig-reig estava desactualitzat i contemplava un creixement major que el que s'ha registrat en realitat.

 
Arxivat a