El compositor Carles Cases oferirà cinc concerts en format duet al seu estudi de Borredà

Músic de formació clàssica i jazzística, ha dirigit i format part de diverses formacions de jazz, música de cambra, big band, i és un dels compositors cinematogràfics més importants del nostre país

Redacció
03 de juliol del 2019
Actualitzat a les 21:21h
Carles Cases estarà acompanyat del percussionista Robert Armengol (vibràfon, marimba i kalimba).
Carles Cases estarà acompanyat del percussionista Robert Armengol (vibràfon, marimba i kalimba). | Marta Pich
Aquest mes de juliol el compositor Carles Cases oferirà cinc concerts a l'estudi que té al Berguedà, a l’ermita de Sant Esteve de Comià, a Borredà, on viu i treballa des de fa anys. Després que l'estiu passat el músic sallentí s’estrenés com a intèrpret en solitari en aquest mateix espai, en el que es va asseure sol al piano, en aquesta ocasió ho farà en format duetto i estarà acompanyat del percussionista Robert Armengol (vibràfon, marimba i kalimba), músic habitual en els enregistraments de les bandes sonores i altres produccions musicals de Cases. 

A causa de les dimensions d'aquests instruments, els concerts tindran un caire molt exclusiu, amb un aforament molt reduït. Trenta persones envoltades per tot l'instrumental. El marc ideal per tenir la millor escolta d’una música que va ser creada en aquell mateix espai.
Amb la incorporació dels instruments de percussió, se sumarà al conegut timbre del piano, el so sec i de fusta que ofereix la marimba i el metàl·lic reverberant del vibràfon. Un concert en format íntim on s’alternaran els sons, les melodies i les harmonies sense que cap dels instruments, ni dels instrumentistes, esdevinguin solista o acompanyant. El recital, que farà un recorregut per les obres i bandes sonores més rellevants de Carles Cases, es podrà veure els dies 6, 13, 14, 21 i 28 de juliol a les 7 de la tarda. Per reservar entrades cal escriure a [email protected]
 
Carles Cases (1958) és un dels compositors cinematogràfics més importants del nostre país. És, a més, pianista, violoncel·lista, director d’orquestra, arranjador i productor musical. Músic de formació clàssica i jazzística, ha dirigit i format part de diverses formacions de jazz, música de cambra, big band i ha compost per a importants cantants del nostre país. Autor de seixanta bandes sonores per a cinema i vint per a televisió, ha publicat gairebé mig centenar de discos i durant gairebé deu anys va ser arranjador i director musical de Lluís Llach, amb qui va fer més de set-cents concerts. Les seves composicions han donat forma sobretot a bandes sonores d’infinitat de pel·lícules catalanes, però també espanyoles, europees i americanes, treballant amb directors com Gonzalo Suárez, Jaime Chávarri, Antoni Verdaguer, Jaume Balagueró o Ventura Pons. Artistes com Marina Rosell, Georges Moustaki, Martirio, Gossos o Maria del Mar Bonet li han confiat les seves obres. L’any passat Carles Cases va rebre el Premi Bages de Cultura 2018 atorgat per Òmnium Bages-Moianès.