Més de 130 vehicles militars recordaran la 2a Guerra Mundial des del Guixaró

El coordinador de la trobada afirma que es tracta de la concentració més gran de l'Estat espanyol

Redacció
03 de març del 2015
Actualitzat a les 17:21h
576_1425393383jeep
576_1425393383jeep

Concentració de Vehicles Militars al Guixaró


El Guixaró, al terme municipal de Casserres, tornarà a la Segona Guerra Mundial a partir d'aquest dijous a la XXI Concentració Internacional de Vehicles Militars, una trobada impulsada per l'associació Històrics de Casserres, i que espera aplegar uns 300 participants aquest proper diumenge. Segons ha explicat a NacióBerguedà el seu coordinador, Ferran Sibila, es tracta de la trobada més gran de l'Estat espanyol, amb uns 130 vehicles militars procedents de Castelló de la Plana, Barcelona, el País Basc, Navarra, Madrid, les Illes Balears i França, a part de cotxes de Berga, el Guixaró, Casserres, Avià i Gironella.

La concentració, que va començar el 1994 amb format d'un sol dia, va sorgir de l'afició d'una colla de berguedans que tenien vehicles militars a mode de col·leccionista. Amb els anys i l'augment de la participació, però, la trobada va havent-se d'eixamplar fins a quatre dies, amb excursions gastronòmiques, turístiques, tallers de mecànica, presentacions i una gran exposició que es realitzarà diumenge.

Pel que fa als vehicles, ha precisat Sibila, són cotxes militars, la majoria jeeps que es van fabricar per combatre del 1939 al 1945 durant el segon episodi de Guerra Mundial. No obstant això, també hi haurà presència de dos Kübelwagens alemanys, uns vehicles “molt peculiars i buscats”, ja que durant la guerra se'n van destruir molts. Tots aquests, ha remarcat, són vehicles dels anys 40, tot i que també hi haurà cotxes més recents, com els que van participar a la Guerra de Corea o la de Vietnam. Així mateix, des de fa 10 anys, la concentració també permet la participació de Land Rover dels anys 70, ja que l'exèrcit espanyol els va utilitzar com a vehicle militar, més enllà de la seva vessant civil o agrícola. 

Una concentració que tindrà el seu punt fort diumenge, quan tota l'exposició de vehicles es podrà veure al camp de futbol, juntament amb cotxes i motos clàssiques, que també els acompanyaran. Com ja es va fer l'any passat, a més, un avió soviètic sobrevolarà el Guixaró, i també hi haurà una fira d'antiguitats, productes artesans i del sector.

“Cada vegada hi ha més aficionats als cotxes clàssics o als vehicles militars”, ha destacat Sibila, un fet que afavoreix el creixement continuat de la concentració que es realitza cada any al Guixaró. No obstant això, el més important per garantir-la, ha destacat, són les ganes de la gent que ho munta, i ha volgut posar de relleu l'ajuda dels veïns del Guixaró, sense els quals “això seria impossible".