La Buff 4 Cims recupera enguany el recorregut clàssic i aplegarà 1.500 ciclistes en tres modalitats

La quarta edició de la prova se celebrarà el pròxim diumenge 7 de juliol

Redacció
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:59h
Buff 4 Cims (arxiu).
Buff 4 Cims (arxiu). | Marcos Cabrera / Buff 4 Cims
La quarta edició de la marxa Buff 4 cims de Bagà, que se celebra el pròxim diumenge 7 de juliol, recupera el seu recorregut original. La marxa, que aplegarà uns 1.500 participants, ofereix tres itineraris per a tot tipus de públic: la 4 Cims de 162 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell, la cursa 3 cims de 144 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell, i la 2 Cims amb un recorregut de 110 quilòmetres i un desnivell de 1.800 metres. És en la marxa llarga que la Buff 4 cims es retroba enguany amb el circuit de la prova clàssica organitzada als anys 90 per la Unió Esportiva Sants amb pujada per la Collada de Toses i últim cim a Coll de Pal, talment com si es tractés d'una etapa reina d'una gran volta ciclista.

La prova clàssica d'una de les marxes cicloturistes més espectaculars de Catalunya passa per Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug, Ribes de Freser, Campdevànol, Gombrèn i, finalment, acaba a Bagà. Durant aquest itinerari, els participants ascendiran als cims del Coll de la Creueta, la Collada de Toses, el Coll de Merolla i Coll de Pal.

Pel que fa a l'opció de la cursa de recorregut de mitjana distància, de 144 quilòmetres, hi haurà tres ascensos: al Coll de la Creueta, la Collada de Toses i el Coll de Merolla. Finalment, en la prova curta, hi haurà una ascensió al Coll de la Creueta i al Coll de Merolla. 

L'èxit de l'edició de 2018 ha permès consolidar la marxa cicloturista. En la tercera edició, es va resoldre amb èxit el canvi de recorregut, fruit les obres de la N-260. En aquella ocasió, es van aplegar un total de 1.400 participants que van poder gaudir dels tres recuperats adaptats a les circumstàncies del moment.

Aquesta prova va néixer el 2016 amb la voluntat de recuperar el recorregut d'una clàssica del ciclisme català organitzada als anys 90 per la Unió Esportiva Sants. El seu al·licient principal és el pas per alguns dels ports de muntanya més mítics del ciclisme català amb la singularitat d'acabar en alt amb la darrera pujada a Coll de Pal, talment com si es tractés d'una etapa reina d'una gran volta ciclista.