La berguedana amb la nota més alta de selectivitat estudiarà a l'Escola Superior de Música de Catalunya

La millor nota de les PAU al Berguedà és el 9,5 de Neus Camps Mas

02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:34h
Neus Camps Mas, l'alumna amb la nota de les PAU més alta del Berguedà.
Neus Camps Mas, l'alumna amb la nota de les PAU més alta del Berguedà. | Cedida
La millor nota de la selectivitat al Berguedà és el 9,5 de Neus Camps Mas, una jove de Berga de 18 anys que ha estudiat el batxillerat a l'Institut Guillem de Berguedà. Neus Camps ha realitzat el batxillerat científic però la seva vocació es decanta per un àmbit totalment diferent, la música. Explica que vol dedicar-s'hi professionalment i, de fet, abans d'enfrontar-se als exàmens de les PAU ja havia superat la prova d'accés que necessitava per accedir a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). "Com que no necessitava la nota de la selectivitat per fer el que vull, vaig anar molt tranquil·la a fer els exàmens, crec que això em va ajudar molt", ha explicat Neus Camps. Camps no necessitava la selectivitat, però es va presentar als exàmens per deixar-se aquesta porta oberta pel futur. "Per si de cas més endavant volgués estudiar una altra cosa a la universitat", ha afirmat. 

Segons ha explicat Neus Camps al NacióBerguedà, els seus resultats a les PAU l'han sorprès. "Em va anar bé, però no m'esperava que tant. Tinc una nota més alta de la selectivitat que de batxillerat", ha assegurat. Tot i així, de mitjana de batxillerat de primer i segon curs, la Neus també té molt bona nota, un 9,36. "Durant el curs, he anat treballant i repassant, això m'ha permès afrontar pels exàmens amb calma i recopilar tot el que havia fet durant l'any abans de fer les PAU", ha afirmat Camps. 

"A l'Esmuc hi ha diferents itineraris d'ensenyament artístic musical, per interpretació, direcció, pedagogia o composició, per exemple. A mi m'agradaria decantar-me per la interpretació, tocar amb orquestres. Tothom em pregunta per què he fet la selectivitat si no la necessitava, però com que he pogut escollir, ho he fet. Sempre m'ha agradat la música, vaig treballar bastant per poder entrar, seguir aquest camí acadèmic fa més por que una carrera de ciències o lletres, quant a sortides que pugui tenir", ha relatat Neus Camps. La jove berguedana toca el contrabaix.

Camps va estudiar el batxillerat científic per mantenir tots els camins oberts. "Vaig pensar que m'obria més portes i que després sempre podia decantar-me per les lletres, durant un temps volia estudiar filologia catalana", ha comentat. 

Les assignatures on ha tret més bona nota a les PAU són Història i Anglès. "Estic molt contenta amb el resultat final de la selectivitat, i si mai veig que no he triat bé, tindré més opcions", ha conclòs. 

Un 95,97% d'aprovats al Berguedà

Un 95,97 % dels alumnes berguedans que aquest mes de juny s'han presentat a les PAU han aprovat les proves amb una nota mitjana de 6,610. De 149 alumnes que s'han presentat, n'han aprovat 143. 

A l'Institut Guillem de Berguedà on la nota més alta és el 9,5 de Neus Camps, s'hi van presentar 59 joves i n'han passat les proves 58. Així mateix, a l'Escola Xarxa ha aprovat la totalitat dels 19 nois i noies que han anat a les PAU. Al centre  la nota més alta és el 8,8 de Loreto Kun Llorens. 

A l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, han aprovat 29 de 30 alumnes. En aquest cas, la nota més alta és el 8,90 de Laia Gonfaus Sellés. A Puig-reig, la nota més alta és un 9,3, que pertany a Sandra Llorens Bernadas . En aquest centre es van presentar a les PAU 21 alumnes i n'han aprovat 19. 

Finalment, a Bagà, d'un total de 20 nois i noies, hi ha 18 aprovats. Adrià Casanova Lloberas té la nota més alta amb un 9,1.