Qui és qui al govern de Puig-reig?

L'executiu liderat per Josep Maria Altarriba presenta en públic els noms que encapçalaran les regidories durant els propers 4 anys i explica que manté la dedicació del 50% en cinc regidors

01 de juliol del 2019
Actualitzat el 02 de juliol a les 4:12h
Equip de govern de Puig-reig.
Equip de govern de Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Puig-reig ha presentat aquest dilluns el cartipàs municipal, format per les diferents àrees que conformen l'executiu local encapçalat per l'alcalde Josep Maria Altarriba (ERC). D'aquesta manera, s'oficialitzen públicament els noms que encapçalaran les regidories durant els propers 4 anys i les seves principals carteres. Les responsabilitats i carteres funcionen a ple rendiment des de la setmana passada quan aquest punt es va aprovar en ple extraordinari. 

L'alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat que els cinc regidors que l'acompanyen mantindran una dedicació del 50% com en l'actual mandat amb un sou brut mensual de 709,58 euros, mentre que ell, com a alcalde, continuarà amb una dedicació del 95% de la jornada amb un sou brut mensual de 2.573,39 euros. Les retribucions i dedicacions passaran per ple aquest dimarts. La regidora Alba Camps no cobrarà del consistori, com ja passava ara, perquè ocupa el càrrec de delegada del Govern a la Catalunya Central.

Els regidors de l'oposició de JuntsxCat tindran una retribució de 138,08 euros per a cada sessió plenària, mentre que els membres de l'executiu local no cobraran les assistències al ple ni a les juntes de govern perquè tenen dedicació.

Josep Maria Altarriba manté grans àrees com Governació, Seguretat Ciutadana i Urbanisme, però també Gent Gran i Desenvolupament Rural. Alba Camps, primera tinent d'alcalde i que és l'actual delegada del govern a la Catalunya Central, s'encarrega de les àrees d'Atenció a les Persones, Ciutadania, Participació Ciutadana i Salut; Cristian Pérez, segon tinent d'alcalde, que s'estrena, ostenta les carteres de Joventut, Festes i Esports; i la tercera tinent d'alcalde, Elisabet Teixidor, també una cara nova al govern, té encarregades les àrees d'Educació, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Turisme i la nova cartera de Recursos Humans. 

Pel que fa a les altres responsabilitats, les regidories han quedat repartides de la següent manera:

 
 
L'alcalde Josep Maria Altarriba ha posat sobre la taula la voluntat de l'equip de govern de Puig-reig de treballar els propers quatre anys de costat amb l'oposició "per tirar endavant el projecte de poble". Un dels aspectes destacats és l'aposta de l'executiu local per la reforma horària. De manera que en l'últim ple extraordinari d'ordenació del cartipàs, tant govern com l'oposició han aprovat el nou horari dels plens, dimarts a les 8 del vespre, amb el propòsit d'aconseguir que a finals de legislatura les sessions puguin establir-se a les 7 de la tarda, tal com ha explicat la regidora Alba Camps.

A més, Camps ha destacat, entre altres, l'aposta de l'executiu per l'atenció a les persones. "Seguirem ampliant les beques per a aquelles persones que no poden accedir, per exemple a l'educació postobligatòria; perquè incentivem i creiem en la mobilitat social. També creiem en l'ocupació i ho portarem a la pràctica amb la creació d'un Servei d'Ocupació Local. La millor manera d'empoderar les persones és a través del treball, ja sigui a través de la inserció laboral o social", ha exposat Camps. 

El regidor de Cultura i Patrimoni, Obres i Serveis i Nuclis Agregats, Jesús Subirats, ha valorat l'aposta de l'executiu local per la cartera de Patrimoni, com una àrea separada de Cultura però que s'hi manté de costat. "Les ganes que tenim és de donar visibilitat a un nou espai que és la Torre de Merola, conjuntament amb el fet de potenciar la colònia de Cal Pons i donar-li un ús que és necessari", ha ressaltat. 

D'altra banda, el regidor de Joventut, Festes i Esports, Cristian Pérez ha afirmat que es potenciarà l'espai jove, amb la intenció d'ampliar l'horari d'obertura. També ha anunciat que es canviarà la gespa artificial del camp de futbol.

La regidora d'Educació, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Turisme i Recursos Humans, Elisabet Teixidor, ha manifestat l'aposta per les energies renovables, així com la determinació per mantenir el suport actual als centres educatius i als projectes de formació com el grau d'FP que es desenvolupa al poble. Des de l'Ajuntament de Puig-reig, també s'impulsarà la creació del Consell d'Infants. La regidora de Comerç, Comunicació i Hisenda, Rosa Garcia, ha destacat el paper del comerç local i ha ressaltat que en la cartera d'Hisenda l'objectiu serà mantenir la línia actual. Garcia ha celebrat que s'hagi aconseguit rebaixar l'endeutament en els passats quatre anys. "Ara sí que buscarem finançament per fer grans projectes i que es facin més visibles a nivell de poble", ha assegurat. 
Arxivat a