El Consell Comarcal del Berguedà il·luminarà i farà accions de millora al Castell de Sant Ferran

L'ens portarà a terme aquest estiu treballs d'arranjament a l'edifici per valor de 80.461,87 euros

01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:29h
Castell de Berga (arxiu).
Castell de Berga (arxiu). | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà portarà a terme aquest estiu treballs d'arranjament del Castell de Sant Ferran de Berga amb un pressupost de 80.461,87 euros. En aquest sentit, la intervenció més rellevant prevista serà la il·luminació de les seves muralles. Segons ha descrit la consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra, la instal·lació d'un nou sistema d'il·luminació constarà de la col·locació de 38 làmpades de tipus led de 83,5 watts de potència, justament amb una reixa de protecció per tal d'il·luminar el monument de nit. 

D'acord amb el catàleg de béns i espais del plantejament urbanístic de Berga, el Castell de Sant Ferran consta com a Bé Cultural d'Interès (BCIN). Per tant, mentre no es disposi d'un pla director que concreti el full de ruta a seguir per potenciar aquest espai, l'ens comarcal realitzarà un paquet d'actuacions, tal com han indicat també fonts del Consell. 

Les accions al castell també inclouran actuacions sobre la vegetació, de manera que es desbrossaran les zones que no permeten la visualització de la muralla i es talaran els arbres que es van plantar en l'època que el castell funcionava com a hotel i per tant no formen part del conjunt original. A més, es millorarà la senyalització exterior: es col·locaran dos cartells, un amb les indicacions per arribar al castell i l'altre que substituirà l'antic cartell institucional del consell comarcal per un d'actual amb la nova imatge corporativa. 

Es procedirà també a la instal·lació de càmeres de videovigilància per controlar l'accés al recinte i prevenir actes vandàlics.

Les fonts del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que la voluntat és la de continuar avançant "en la valorització d'aquest espai de forma consensuada amb la resta d’agents implicats" com és l'Associació d'Amics del Castell de Berga.  
 
 
 
 
Arxivat a