«Córrer sense por», un repte esportiu i solidari al Berguedà

Judit Franch i Pau Ventura impulsen una travessa corrent el 26 i 27 de juliol

Redacció
30 de juny del 2019
Judit Franch i Pau Ventura, protagonistes del repte córrer sense por
Judit Franch i Pau Ventura, protagonistes del repte córrer sense por | Mountain Runners del Berguedà
El divendres 26 de juliol a les 12 del migdia començarà un nou repte esportiu i solidari al nostre país. Judit Franch i Pau Ventura han decidit "córrer sense por" i travessar corrent el Berguedà amb un recorregut de 106,2 quilòmetres i 6.240 metres de desnivell positiu que volen completar en només 24 hores.

L'Ametlla de Merola serà el punt de partida d'un potent repte esportiu que també compta amb una iniciativa solidària associada: l'objectiu dels dos corredors és recaptar fons per a l'associació "Sense por", una entitat sense ànim de lucre que va ser creada a Puig-Reig per un grup d'amigues per tal de recollir diners per a la darrera edició de "La Marató de TV3". L'associació ha decidit continuar activa després d'aquest esdeveniment i el repte que ara impulsen Franch i Ventura  destinarà tots els seus beneficis a la seva lluita contra el càncer. En concret, una part dels beneficis aniran destinats a ajudar econòmicament a la família d'un infant del Berguedà que pateix càncer i que ha de realitzar el tractament a l'estranger. La resta de guanys serviran per seguir finançant els tatuatges oncològics gratuïts per a dones que han estat sotmeses a una mastectomia.

Amb l'objectiu d'obrir les portes del repte a tothom que vulgui participar-hi, Judit Franch i Pau Ventura han distribuït el recorregut en sis trams diferents per tal que més corredors els acompanyin en una part del trajecte i fan una crida a altres tipus de col·laboracions com la participació en algun punt d'avituallament, a comprar la samarreta tècnica dissenyada exclusivament pel repte o bé directament fent un donatiu al número de compte ES53 0182 1965 1802 0168 0855 del projecte "Sense Por".

El repte esportiu portarà els corredors a travessar els boscos i les muntanyes del Berguedà passant per Olvan, Vilada, La Nou del Berguedà, Saldes, el Comabona, Bagà i el Niu d'Àliga, que és previst que coronin el dissabte 27 de juliol al migdia.