Cultura

El «Liceu a la Fresca» porta aquest divendres l'òpera a l'aire lliure a Puig-reig i Vilada

Es retransmetrà en directe la producció "Tosca" de Giacomo Puccini a la plaça Mestre Badia i al Parc dels Gronxadors, respectivament

per Pilar Màrquez Ambròs, Puig-reig | 28 de juny de 2019 a les 20:13 |
Presentació del Liceu a la Fresca aquesta setmana a Barcelona amb l'alcalde de Puig-reig. | Liceu a la Fresca
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 250 municipis de Catalunya, l'estat espanyol, Andorra i el sud de França celebraran eñ cinquè aniversari del programa "Liceu a la fresca" aquest divendres 28 de juny amb la retransmissió en directe de la producció "Tosca" de Giacomo Puccini en espais públics a l'aire lliure, a les 10 del vespre. L'òpera parla del triangle que formen Cavaradossi, Tosca i Scarpia, tres personatges amb els seus interessos i conflictes en la Roma envaïda per Napoleó
 
El projecte arriba per primera vegada a totes les comarques de Catalunya, i té com a objectiu portar l'òpera a nous llocs, "promovent i potenciant la cultura", especialment el gènere operístic. Al Berguedà hi participen els municipis de Puig-reig, a la plaça Mestre Badia, i Vilada, al Parc dels Gronxadors. El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, ha explicat que l'ojectiu del Liceu a la fresca és "difondre i apropar" la música i l'òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a. "Poder-ho gaudir a la fresca i a l'aire lliure és molt millor que seguir-ho per televisió. Puig-reig ha participat en la iniciativa des de bon principi, cada any hi assisteixen un centenar de persones", ha relatat. 

El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l'òpera, assistint d'una manera única, propera i informal a una funció al Liceu. El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d'una pantalla gegant i en fals directe, de l'òpera que s'estava representant en el propi Teatre.

 

 

Participació