«Al Ras petit Festival» dona a conèixer el patrimoni natural del territori amb cultura i art

Els col·laboradors d'enguany són l'escultor de Gironella Joan Cana, la poeta Núria Martínez-Vernis, la performer xilena Glü Wür, Tràfec Teatre i el ballarí Marc Vilajuana

28 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:05h
Una de les escenificacions de l'edició de 2018.
Una de les escenificacions de l'edició de 2018. | Al Ras petit Festival
"Al Ras petit Festival" arriba aquest dissabte 29 de juny a la cinquena edició, a partir de les 7 de la tarda. La convocatòria aplega artistes de diferents disciplines que realitzen intervencions efímeres i respectuoses amb l'entorn. El punt de partida serà el Konvent de Cal Rosal, des d'on els assistents sortiran a peu en comitiva en direcció a un indret proper, però sense revelar. Un cop que hi arribin, enmig de la natura i al terme municipal d'Avià, gaudiran d'un vespre d'instal·lacions artístiques, poesia, escultura, dansa, teatre, performance i música en directe i sense endollar. 

Al Ras és un festival cultural planer amb la natura com a principal protagonista per posar en valor i donar a conèixer "el nostre patrimoni i el seu entorn" a través del binomi cultura-natura, segons n'expliquen els organitzadors.

Els col·laboradors de la cinquena edició són l'escultor de Gironella Joan Cana, la poeta Núria Martínez-Vernis, la performer xilena Glü Wür, la companyia berguedana Tràfec Teatre i el ballarí Marc Vilajuana. Núria Martínez-Vernis com a poeta escollida per a la cinquena edició del festival oferirà un recital on la poesia sonora i l'experimentació hi tindran un gran pes. D'altra banda, Tràfec Teatre accionarà els seus cossos amb l'estrena d'"Òbit", una peça que aquest estiu també viatjarà a Itàlia.

Les escultures de Joan Canal són elements extrets de la natura, passats pel sedàs de l'artista.  Aquest cop Canal tornarà els materials fets art a la natura.

Glü Wür explorarà els límits del propis cos i les possibilitats de la ment a la recerca d'una identitat que trenca els cànons socials imperants. Finalment, el ballarí i actor Marc Vilajuana escamparà els seus gestos i la seva veu enmig del no res. L'Ajuntament d'Avià i el Konvent de Cal Rosal col·laboren en la cinquena edició del festival, els impulsors del qual són els artistes locals Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga.