La piscina de Berga s'omple arran de l'onada de calor

Davant de la situació meteorològica excepcional, amb un aforament màxim de 383 persones, s'ha incrementat el personal dedicat a les tasques de vigilància, passant de dos a tres socorristes

27 de juny del 2019
Actualitzat el 28 de juny a les 0:36h
Piscina municipal de Berga aquesta tarda.
Piscina municipal de Berga aquesta tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
La piscina municipal de Berga s'ha incrementat en afluència arran de l'episodi de forta onada de calor que travessa el país on s'estan registrant temperatures que a la capital berguedana han arribat als 38 graus. Davant l'episodi d'elevades temperatures, els ciutadans ideen maneres de fugir de la calor i entre elles hi ha l'opció d'anar a la piscina, sobretot tenint en compte que l'Ajuntament de Berga, com altres consistoris del territori, n'ha anunciat la gratuïtat durant aquests dies. En les últimes hores, la piscina de Berga ha arribat al màxim de l'aforament d'entrada que es permetia i això ha fet que hi hagués moments amb l'accés limitat i gent esperant el seu torn a l'entrada, segons han explicat fonts de l'equipament.

Aforament màxim de les instal·lacions de bany 
 
L'accés a les instal·lacions municipals de bany està limitat pel seu aforament màxim en el conjunt de la superfície de les quatre piscines disponibles. En aquest cas, l'aforament és de 383 persones, segons fonts de l'Ajuntament de Berga, i tenint en compte el Manual Tècnic realitzat pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya que es calcula a raó d'una persona per cada 2,5 metres quadrats de làmina d'aigua.

Davant d'aquesta situació excepcional s'ha incrementat també el personal dedicat a les tasques de vigilància i socorrisme, passant de dos a tres socorristes, han indicat des de l'Ajuntament de Berga. 
 
Indicacions per a l'ús de la piscina durant les onades de calor 
 
El usuaris i usuàries reben un tiquet a l'entrada de la piscina que han de retornar en el moment que decideixin abandonar l'equipament. Els infants menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l'entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Tanmateix, les persones adultes només poden fer-se càrrec de cinc infants com a màxim.

A més, totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany han de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. Totes aquestes recomanacions i mesures s'apliquen per tal de mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions.
Arxivat a