Berga amplia el programa d'activitats esportives Salut a l'estiu

La iniciativa té per objectiu promocionar els hàbits saludables amb propostes esportives gratuïtes durant els mesos de juliol i agost

27 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:08h
Presentació del programa Salut a l'estiu.
Presentació del programa Salut a l'estiu. | Pilar Màrquez Ambròs
El programa "Salut a l'estiu", que organitza l'Ajuntament de Berga amb el suport dels gimnasos de la ciutat, s'ampliarà enguany duplicant l'oferta d'activitats a l'agost. El fins ara regidor d'Esports, Ivan Sànchez, ha explicat que la novetat de l'any passat ja va ser organitzar algunes activitats aquest mes, però que enguany es reforça l'agost amb més possibilitats. El juliol seguirà sent, això sí, el plat fort de la quarta edició d'un programa que té per objectiu promocionar els hàbits saludables amb activitats esportives gratuïtes a l'estiu. Enguany, s'hi incorpora el centre pedagògic Aprendre a aprendre que ofertarà una activitat on es llegirà un conte per a nens i nenes per, tot just després, fer manualitats que hi estiguin relacionades. Des del centre Aprendre a aprendre, Carla Magem, ha defensat la suma d'activitats relacionades amb el món educatiu al programa.

Les activitats seran sempre a l'aire lliure, en l'entorn de la piscina municipal com a aspecte característic, de manera que no es traslladaran al pavelló  o als gimnasos en cas de mal temps. "Hem descartat traslladar-ho, considerem que és un embolic", ha relatat Sànchez. "Ara fa quatre anys, Mònica Garcia va tenir la bona pensada d'organitzar activitats esportives a l'entorn de la piscina i de mica en mica el projecte ha anat creixent", ha elogiat el regidor. 

El responsable del Tossalet, Albert Naverrete, ha posat en valor que el programa d'activitats oferirà possibilitats per a totes les edats. "Intentem donar sortida a totes les motivacions que pot tenir una persona a l'hora d'enganxar-se a tenir activitat física que, en el fons, creiem que ha de ser l'objectiu del "Salut a l'estiu"", ha dit Navarrete. "Això pot venir des de varietat d'opcions, edats i condicions físiques, de manera que acollirem des de persones que vulguin fer una activitat suau com ioga o pilates, a persones que vulguin fer una activitat més intensa com cardio boxing o una classe de zumba, que també suposa incloure aquesta part lúdica de l'esport", ha afegit Albert Navarrete. "També oferirem dues xerrades, una que té a veure en com incorporar l'hàbit esportiu sense perdre'ns pel camí i l'altra sobre envelliment actiu", ha destacat. Hi haurà diferents classes d'iniciació en matèries com la zumba o el pilates.

Navarrete ha ressaltat que hi haurà una masterclass de zumba que servirà de final de festa i que tancarà les activitats d'estiu. El director del Centre Esportiu i d'Estètica Corporal (CEEC), Mario Erra, ha enumerat les activitats que s'oferiran des del seu gimnàs. Entre les novetats, enguany el CEEC aposta per oferir una activitat d'iniciació al body combat. 

Per últim, el qui serà nou regidor d'Esports en el nou cartipàs, Isaac Santiago, ha agraït la col·laboració del CEEC, el Tossalet i el centre pedagògic Aprendre a aprendre, per apostar per "Salut a l'estiu". "Des del nou equip de govern intentarem millorar i reforçar la resposta de la gent a aquestes activitats, animem tothom a venir per cada any anar augmentant de participants", ha destacat. 

Dia de l'esclerosi múltiple

Berga commemorarà, en el marc de "Salut a l'estiu", el dia de l'esclerosi múltiple, el proper 14 de juliol, amb un multitudinari salt a la piscina municipal, a les 12 del migdia. 
Arxivat a