El Berguedà torna a jugar al carrer durant les tardes d’estiu

Cada tarda dels dies laborables de juny, juliol i setembre, hi haurà jocs en algun municipi del Berguedà, de 6 a 8 de la tarda

Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:48h
Jocs al carrer.
Jocs al carrer. | RuralSalut
El Berguedà torna a jugar al carrer durant les tardes d'estiu. "A les tardes juga al carrer" i "Vine a jugar al Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà (SSIB) d'estiu" volen que els carrers i places siguin un punt de trobada actiu per als infants, utilitzant el joc com a facilitador de les relacions i cohesió entre els infants. L'objectiu, segons fonts de l'ens comarcal, és recuperar el carrer com a espai de joc natural. Cada tarda dels dies laborables de juny, juliol i setembre, hi haurà jocs en algun municipi del Berguedà, de 6 a 8 de la tarda.
 
Activitats a Berga i Gironella
 
A Berga, hi haurà activitats durant l'última setmana de juny, les tardes de juliol i les de setembre abans no comenci l'escola. Es continua amb el format de repartir les activitats en diferents barris de la ciutat: els dilluns al Passeig de la Indústria, els dimecres a la Plaça Font del Ros i els divendres a la Plaça Santa Eulàlia.
 
Gironella acull per quart any el projecte. Acollirà activitats les tardes de juny, juliol, mig agost i setembre, a la Plaça de la Vila i al Casal La Llar. Les dues novetats d’enguany a Gironella són la ubicació de les activitats i l'ampliació del calendari. A conseqüència de les obres a la Plaça de l'Estació, les activitats es faran a la Plaça de la Vila, els dimarts, i al Casal La Llar, els dijous. A més a més, durant la primera quinzena d'agost també hi haurà activitats, fins a la Festa Major.
 
El programa es pot realitzar gràcies a l'Ajuntament de Berga i l'Ajuntament de Gironella, l'Oficina d’inclusió del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona. Les activitats a Berga i Gironella van a càrrec de Rural Salut i es compta amb la col·laboració d'entitats i serveis dels dos municipis.

 
Jocs a Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà
 
Per altra banda, el programa també es portarà a terme les 4 primeres setmanes de juliol a Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà, gràcies al Servei Socioeducatiu del Berguedà (SSIB). El SSIB és un recurs que impulsa el Consell Comarcal del Berguedà amb el suport dels ajuntaments de Bagà, Gironella, Guardiola de Berguedà i Puig-reig i que ofereix activitat lúdica i educativa durant tot el curs escolar.
 
A Guardiola de Berguedà, es faran les activitats al Carrer de l'Estació tots els dimarts de juliol; a Bagà, les activitats es portaran a terme tots els dimecres de juliol al Parc de la Vila; i, a Puig-reig, cada tarda dels dilluns, hi haurà jocs a a l'espai del costat de la piscina. En cas de pluja s'habilitarà un espai tancat al costat de la biblioteca.
 
A tots els municipis el programa és obert i gratuït de 6 a 8 de la tarda.