Caminada nocturna, cursa per adults, prova infantil i orientació, al nou Repte Solidari de Creu Roja

Hi haurà un sopar popular, obert a tothom, amb música i karaoke, i tots els beneficis es destinaran a projectes solidaris al Berguedà

26 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:59h
Presentació del Repte Solidari de Creu Roja Berguedà.
Presentació del Repte Solidari de Creu Roja Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
Creu Roja Berguedà organitza el proper divendres 5 de juliol a Gironella la setena edició del Repte Solidari. És una activitat esportiva per a tots els públics que serveix per ajudar a finançar els projectes humanitaris que té en marxa Creu Roja al Berguedà. La presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, ha explicat que hi haurà tres proves: "una cursa infantil, per a nens i nenes fins a 14 anys, que es farà a partir de les 8 del vespre; una prova d’orientació, a un quart de 9 del vespre; i finalment, la caminada o cursa nocturna, que arrencarà a les 9 del vespre, tindrà un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns de Gironella, i és apta per a tothom". Les tres proves tindran la sortida a la plaça de la Vila de Gironella.
 
Un cop hagin acabat, a la mateixa plaça de la Vila, hi haurà un sopar popular, animat amb música i aquest any també amb karaoke. També es pot anar al sopar, encara que no s’hagi participat a la cursa, comprant els tiquets a la plaça de la Vila. El Repte Solidari s’organitza amb la col·laboració del Centre Alpí de Gironella, el Club Orientació Berguedà i l’Ajuntament de Gironella. La regidora de Drets Socials de Gironella, Teresa Terricabres, i el regidor d'Esports, Miquel Serra, han posat en valor la col·laboració del consistori amb aquesta activitat solidària. "Durant tot l'any treballem també en projectes per a les persones, a Gironella ens considerem un poble solidari i social, i hem de dir que sumant esforços podem fer la feina molt més ben feta", ha afirmat Terricabres. La regidora ha fet una crida a tothom que vulgui fer voluntariat s'afegeixi a aquesta i altres activitats solidàries que es fan a la vila. 
 

Presentació del Repte Solidari de Creu Roja Berguedà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
L'activitat serveix per impulsar la venda de butlletes del Sorteig de l'Or de la Creu Roja, que es farà el 18 de juliol a Palma. Hi ha en joc un primer premi de 3 milions d’euros, i 4 milions més en premis menors. Els beneficis per a la venda de butlletes del Sorteig de l’Or al Berguedà serveixen per finançar els projectes humanitaris i solidaris que fa la Creu Roja a la comarca. 
 
Les inscripcions al Repte Solidari valen 7 euros per als nens i nenes, i 10 per als adults, i inclouen una butlleta del Sorteig de l’Or, una bossa i un tiquet per al sopar. Els que vulguin anar només a sopar podran pagar un tiquet únic de 10 euros. Els nens i nenes que participin a la cursa infantil tindran posteriorment, per horari, l'opció de participar també en la cursa d'orientació o la caminada, segons ha apuntat Montse Pont. 
 
Durant el Repte Solidari, hi haurà en marxa un concurs fotogràfic. Per participar-hi, cal utilitzar el hashtag #numerosolidari a Instagram i registrar la fotografia al web. Les fotografies que obtinguin més vots s'enduran un cap de setmana rural, àpats en restaurants, descomptes i altres premis. 
 
Creu Roja Berguedà impulsa projectes solidaris a la comarca destinats a l'atenció de les famílies amb vulnerabilitats, les persones grans, la infància i les persones amb diversitats funcional, fomenta l'ocupació, té dispositius de socors i emergències i fa accions de cooperació internacional. També gestiona des del 2016 un Centre de Protecció Internacional per a sol·licitants d'asil a l'Alberg de Berga. Creu Roja és l'entitat més nombrosa del Berguedà, amb més de 2.000 persones sòcies i voluntàries.
Arxivat a