Així serà el nou govern de Gironella

L'equip de govern ha designat per aquest nou mandat tres càrrecs electes amb una dedicació parcial del 60% i 30% a l’Ajuntament, corresponent als tres tinents d'alcalde

26 de juny del 2019
Actualitzat el 27 de juny a les 0:24h
Moment de l'aprovació del cartipàs al ple municipal.
Moment de l'aprovació del cartipàs al ple municipal. | Aj.Gironella
L'equip de govern de Gironella ha designat per aquest nou mandat tres càrrecs electes amb una dedicació parcial del 60% i 30% a l’Ajuntament, corresponent a una indemnització anual de 18.525 euros euros bruts, i 9.262,50 euros bruts, respectivament. Es tracta de les persones a les quals se'ls ha designat el càrrec de tinent d'alcalde. Així, la primera tinent d'alcalde serà Teresa Terricabres amb un 60% de dedicació parcial; Santi Felius serà el segon tinent d’alcalde amb un 30%; i Lluís Vall, el tercer, amb un 60%. 

L'alcalde de Gironella, David Font, seguirà sense cobrar un sou públic, tal com va establir-se al setembre de 2018 després que fos nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme, càrrec pel qual percep retribució per dedicació exclusiva. La nova estructura del govern atorga, de fet, més tasques i àrees coordinació als tinents d'alcaldes, cosa que també motiva les dedicacions parcials, segons ha explicat David Font. En l'anterior mandat hi havia hagut dues dedicacions parcials, la de l'alcalde, que en la seva etapa com a president del Consell Comarcal del Berguedà cobrava només el 20% del sou d'alcalde, i la de la primera tinent d'alcalde Sílvia Corbera (30%). 

El ple celebrat aquest dimarts a la sala de plens de l'Ajuntament de Gironella ha aprovat el nou cartipàs per a la nova etapa, la designació dels tinents d’Alcalde, la creació de la Junta de Govern Local, la Comissió Especial de Comptes i les indemnitzacions i retribucions dels càrrecs electes.
 
Els 9 regidors de Junts per Gironella, i els 2 d'Esquerra Republicana de Catalunya, a l'oposició, cobraran 120 euros bruts per ple assistit, 150 euros bruts per assistència a cada junta de govern. Pel que fa als grups municipals, Junts per Gironella cobrarà 185 euros nets al mes, i ERC 80, com a grup es rebran 50 euros i 15 euros per cada regidor.

Regidors de barri i adjunts

Una de les novetats és que les regidories comptaran amb un regidor i un adjunt, i cada barri disposarà d'un regidor.


 

 
Arxivat a