El nou edifici de l'Institut Serra de Noet, guardonat amb el Premi Catalunya Construcció 2019

L'equip d'arquitectes format per Joan Fabregat, Avelino Alcocer, Josep Maria Fabregat, Óscar Rodríguez i Josep Malgosa s'han endut el guardó en la categoria d'Innovació en la construcció

Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:22h
Institut Serra de Noet.
Institut Serra de Noet. | Pilar Màrquez Ambròs
El nou i flamant edifici de l'Institut Serra de Noet, que va estrenar-se el 30 d'abril d'enguany, ha estat guardonat amb el premi Catalunya Construcció 2019. L'equip d'arquitectes format per Joan Fabregat, Avelino Alcocer, Josep Maria Fabregat, Óscar Rodríguez i Josep Malgosa han guanyat el premi en la categoria d'Innovació en la construcció. 
 
El nou institut és l'edifici públic més gran que s'ha fet a Catalunya amb un sistema pioner de fusta contralaminada. L'immoble disposa d'una superfície construïda de 3.500 metres quadrats. Per construir-lo no s'han utilitzat totxanes, sinó peces prefabricades de panells de fusta contralaminada CLT (acrònim de les paraules angleses Cross Laminated Timber). El CLT s'ha utilitzat tant per als panells de l'estructura vertical de l'edifici com en l'estructura horitzontal. El projecte, de l'estudi d’arquitectes Fabregat & Fabregat, ha estat muntat per una empresa especialitzada de Lleida i ha tingut un cost de 4,5 milions d'euros. 
 
La Generalitat ha estat l'encarregada d'assumir el cost de la construcció del nou equipament educatiu, mentre que l'Ajuntament de Berga s'ha ocupat de realitzar els treballs d'urbanització de la zona, que han consistit en la construcció d'una seixantena de metres de carrer i la instal·lació d'una subestació transformadora amb l'objectiu d'assegurar la recepció dels diferents serveis bàsics a l'equipament.

L'entrega de guardons del premi Catalunya Construcció 2019 va realitzar-se el passat 20 de juny a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). La cerimònia de lliurament de la 16a edició dels Premis Catalunya Construcció, convocats pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), va estar presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i pel president de CAATEEB, Jordi Gonsalves. 
 

Escales interiors de l'Institut Serra de Noet. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a