L'aplicació per a mòbils de la Patum registra 5.000 descàrregues

El dispositiu ha aconseguit "pics de 300 consultes simultànies en els passacarrers de dimecres i dissabte" durant els quals es podia saber exactament per on passava el Tabal

25 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:26h
Salt de Guites a la plaça de Santa Magdalena durant el passacarrers de dissabte.
Salt de Guites a la plaça de Santa Magdalena durant el passacarrers de dissabte. | Pilar Màrquez Ambròs
L'aplicació per a mòbils que permetia saber a l'instant per on passava el passacarrers ha sumat 5.000 descàrregues en la seva primera Patum. "N'hem de fer una valoració absolutament positiva", ha explicat Venturós. L'aplicació ha donat informació instantània sobre la ubicació de la festa, però també ha permès al consistori llançar notificacions i avisos urgents a la població, per exemple, sobre cancel·lacions d'actes previstos. A més, conté informació de caire més general pensada per al turista que no coneix la Patum i que és útil per planificar futures visites a la festa.

Del total de descàrregues aconseguides, segons les dades facilitades per Montse Venturós, 3.200 són des del sistema operatiu Android i 1.800 des del sistema operatiu Apple. "S'han certificat més de 30 ressenyes valorades positivament amb cinc estrelles per a aquesta aplicació", ha afegit Venturós.

Durant els cinc dies de Patum, l'aplicació per a mòbils dissenyada per l'empresa berguedana La Padrina, ha registrat "pics de 300 persones consultant simultàniament les passades de dimecres o de dissabte per saber la ubicació directa on es trobava la Patum", ha assenyalat Montse Venturós. El Tabal duia un mòbil que geolocalitzava en tot moment la situació de la passada. Venturós ha atribuït la bona rebuda de l'app al fet que els mitjans es fessin ressò de l'existència d'aquesta aplicació abans de Patum, promovent-la. L'aplicació s'ha desenvolupat a proposta del mateix Patronat de la Patum amb les quantitats del pressupost participatiu corresponent a 2018 i 2019, de 3.000 euros per any. És a dir, amb un pressupost global de 6.000 euros. 

El Corpus berguedà ja tenia una altra aplicació que feia la mateixa funció que aquesta, però la iniciativa era privada i, per tant, l'Ajuntament de Berga no la podia gestionar. Ara, en canvi, són els responsables de l'Ajuntament els qui poden fer actualitzacions i emetre avisos i notificacions a la ciutadania durant els cinc dies de Corpus. 

L'aplicació té tot d'informació relacionada amb la Patum com l'origen de les comparses o les músiques de la celebració. També inclou consells per participar de la festa, tant d'indumentària com respecte al popular salt de Plens, la ubicació de les zones d'aparcament de la ciutat i tota la informació sobre les farmàcies de guàrdia. 
 

L'aplicació es pot descarregar gratuïtament en Android i Apple. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a