VÍDEO La Patum esclata de nou amb una estelada gegant sobre els caps de la multitud

Els milers de persones presents a la plaça han empès l'estelada per desplegar-la del tot i han reaccionat amb crits d'independència un cop que havia acabat de sonar el Cant dels Segadors

23 de juny del 2019
Actualitzat a les 21:57h
L'estelada gegant al bell mig de la plaça.
L'estelada gegant al bell mig de la plaça. | ND


La Patum de Berga ha reafirmat aquest vespre, una vegada més, el seu compromís amb el país quan l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han tornat a desplegar l'estelada gegant durant un emocionant Cant dels Segadors a la plaça de Sant Pere. Els acords de l'himne han començat a sonar al centre neuràlgic de la Patum després d'un moment de silenci. Ha estat llavors quan s'ha tornat a desplegar l'estelada gegantina amb el nom "República Catalana", una imatge que novament ha posat, de ben segur, la pell de gallina a una majoria d'assistents a la festa berguedana per excel·lència. 

Els milers de persones presents a la plaça han esclatat en crits i aplaudiments un cop que ha acabat de sonar el Cant dels Segadors, després que l'estelada se situés damunt dels caps de la marea de patumaires que avui són a Berga disposats a celebrar la revetlla de Sant Joan, tot saltant la Patum. 

L'estelada de grans dimensions que reclamava la república s’ha desplegat, com dijous, des de l'església i ha creuat la plaça empesa per les mans del públic i de voluntaris de les entitats. Un cop acabat l’himne, s’han pogut escoltar crits d’independència i exigint la llibertat dels presos polítics que acaben de ser jutjats al Tribunal Suprem. Malgrat que Assemblea Nacional i Òmnium van informar dijous que l'estelada era de 12x9 metres, aquest diumenge han aclarit que és molt més gran: de 20x9 metres, segons han confirmat a NacióBerguedà fonts de l'ANC Berga.

Un cop acabat aquest instant reivindicatiu, i abans de començar el primer salt de la nit, el dels Turcs i Cavallets, la megafonia ha tornat a llançar un missatge contra les agressions sexistes: "A la Patum de Berga no es tolerarà cap agressió ni actitud masclista. Aquesta és una festa lliure de violències sexistes", s'ha recordat novament entre els aplaudiments del públic.
Arxivat a