El gironellenc Roger Ballús fa el salt a l'executiva de la JNC

L'actual regidor a Gironella assumeix la responsabilitat amb un 86% de suport del congrés

Aida Morales
02 de març del 2015
Actualitzat a les 20:38h
La nova executiva de la JNC
La nova executiva de la JNC

Nova executiva de la JNC a Catalunya


El regidor de l'Ajuntament de Gironella i fins ara coordinador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a les comarques centrals, Roger Ballús, ha assumit un nou càrrec a l'executiva nacional de la branca juvenil de Convergència i Unió (CiU). Segons ha explicat ell mateix a NacióBerguedà, ha estat elegit com a responsable de polítiques educatives amb un 86% del suport dels delegats del congrés, que es va realitzar a Mataró aquest diumenge. 

Ballús, que exerceix de coordinador de la regió central des d'octubre del 2012, deixarà, d'aquesta manera, el càrrec a la propera assemblea que es realitzi per escollir les coordinacions, i començarà a treballar exclusivament dins l'equip del nou secretari general de la JNC, el regidor de Llagostera Sergi Miquel, que substitueix Marta Pascal. “Porto una carrera dilatada dintre de l'organització, i no podia dir que no a la proposta que em va fer el Sergi Miquel”, ha declarat Ballús. 

 
D'altra banda, ha afirmat que ha acceptat el càrrec “per convicció” i perquè treballar les polítiques educatives li fa “especial il·lusió”, ja que també és mestre. No obstant això, el regidor gironellenc assumeix la responsabilitat amb prudència, però, ja que es tracta d'un àmbit en què “no s'havia fet gaire discurs” i “cal imaginar com ha de ser el país que volem a nivell educatiu”. Així doncs, Ballús treballarà per posar les bases d'aquest nou model, que ha d'anar des de les escoles fins a les universitats, passant pels graus formatius, els instituts i centres d'educació no formal. Una tasca que anirà en paral·lel, al menys, durant els primers mesos amb l'acompanyament que realitzarà al nou coordinador de les comarques centrals. 

Valoració de dos anys i mig com a coordinador

Després de dos anys i mig de coordinació, Ballús ha realitzat una valoració "molt positiva” de la responsabilitat que ha portat a terme fins ara a les comarques centrals. De fet, segons ha explicat, el seu objectiu va ser cohesionar totes les comarques de la zona, algunes de les quals tenen realitats molt diferents. 

“Ara tenim un territori molt cohesionat”, ha afirmat, de manera que els propers passos s'hauran de donar en la direcció de la mobilització política i de la feina efectiva. En aquest camí, que emprendrà el nou coordinador que sigui elegit durant la propera assemblea de la JNC, Ballús també hi serà: “Jo deixaré el càrrec, però sóc un membre de l'executiva a les comarques centrals i l'ajudaré en tot el que faci falta”. 
Arxivat a