El PP de Berga vol augmentar els anys d'empadronament per rebre ajudes socials

López Noguera avisa que adaptar els criteris ajudarà a que Berga no visqui realitats com les de Manlleu o Salt

Redacció
02 de març del 2015
Actualitzat a la 13:51h
El Partit Popular català (PPC) de Berga considera que el mínim per poder rebre les ajudes socials de l'Ajuntament de la capital berguedana ha de ser més elevat. En aquest sentit, creu que el termini d'empadronament s'hauria d'ampliar fins als tres anys, i així ho defensarà al proper Ple municipal del mes de març. 

Actualment, el reglament regulador de les prestacions econòmiques d'urgència social facilita ajudes a aquelles persones que faci, com a mínim, un any que estan empadronades a Berga. No obstant això, el regidor del PP, Joan Antoni López Noguera, afirma que aquestes pretacions han d'anar “a persones que porten tota la vida vivint a Berga”. Una mesura, ha destacat, que defensa per aconseguir “una millor redistribució i una millor priorització del que són els ajuts als veïns i veïnes” de la ciutat. 

De fet, i segons ha precisat, diversos municipis ja han inclòs uns requisits mínims pel que fa al temps d'empadronament. Per a López Noguera, aquests s'han d'adaptar a certs criteris, preveient futurs moviments migratoris o de canvi de ciutat perquè ningú pugui "aprofitar-se d'aquesta situació”, com recalca que ha passat a d'altres ciutats de Catalunya com Manlleu o Salt.
Arxivat a