VÍDEO Estelada gegant a la Patum durant el cant dels Segadors

La multitud aplegada a la plaça de Sant Pere conclou amb crits d'"Independència" i per la llibertat dels presos polítics

20 de juny del 2019
Actualitzat a les 22:19h
Estelada gegantina a la Patum de Berga 2019
Estelada gegantina a la Patum de Berga 2019 | ND

Patum reivindicativa, aquest dijous a Berga. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han desplegat una estelada gegant durant el Cant dels Segadors, que s'ha vist seguit de crits d'"independència" i per la llibertat dels presos polítics catalans que acaben de ser jutjats al Tribunal Suprem. 

La ciutat de Berga ha començat la Patum completa del vespre amb la solemnitat de l'himne de Catalunya, les dues guites al bell mig de la plaça i una sorpresa. Membres de l'Assemblea i Òmnium han desplegat, des de l'església de Santa Eulàlia, i amb la col·laboració instantània dels milers de persones que s'aplegaven a la plaça Sant Pere una estelada que portava escrit el lema "República Catalana".

Un cop acabat aquest instant reivindicatiu, i abans de començar el primer salt de la nit, el dels Turcs i Cavallets, la megafonia ha llançat un missatge contundent: "A la Patum de Berga no es tolerarà cap agressió ni actitud masclista. Aquesta és una festa lliure de violències sexistes", s'ha recordat entre els aplaudiments del públic.