ERC de Puig-reig presenta una llista de «renovació»

Anna Simó afirma que en aquestes municipals no es debatrà només la gestió de Puig-reig

Aida Morales
01 de març del 2015
Actualitzat el 09 de març a les 10:00h
Equip d'ERC a Puig-reig acompanyats d'Anna Simó
Equip d'ERC a Puig-reig acompanyats d'Anna Simó | Aida Morales

Equip d'ERC a Puig-reig acompanyats d'Anna Simó Foto: Aida Morales


La llista que aquest diumenge ha presentat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Puig-reig es planteja renovada i encarada a la participació ciutadana. De fet, aquestes, han estat les paraules amb què el seu candidat a l'alcaldia, Josep Maria Altarriba, la ha presentat. Altarriba, de 56 anys i auxiliar de farmàcia, en fa més de 20 que viu a Puig-reig i està fortament implicat en diverses associacions municipals com, per exemple, el Carrilet Teatre, entre d'altres. En clau personal, segons ha explicat, s'ha vist “moralment obligat” a retornar part del temps i recursos que el poble li ha ofert, motiu pel qual ha volgut encapçalar una llista en què només repeteixen dues persones de l'anterior equip.

“Un dels pals de paller de la nostra proposta és incentivar i apostar per la participació”, ha declarat mentre diversos membres d'Esquerra convidaven els puig-reigencs a opinar sobre els aspectes que els preocupaven del municipi. En aquest sentit, ha continuat, ERC de Puig-reig entén que la gestió municipal ha de permetre la participació i hi ha d'haver un “nexe d'unió” entre les necessitats o queixes dels ciutadans i la pròpia política municipal. Per això, un dels projectes que el nou equip d'ERC ha començat a engegar és un Consell Consultiu i Fiscalitzador del municipi, un espai on tothom pugui efectuar propostes, donar idees o realitzar crítiques de l'acció de govern. 

 
Durant l'acte de presentació, en què també ha participat la vicepresidenta primera d'ERC a Catalunya, Anna Simó, s'ha explicat gràficament quin és el projecte republicà a Puig-reig. Concretament, l'equip ha muntat panells on la gent ha pogut aportar idees que, d'altra banda, serviran per acabar de conformar el programa electoral. 

“Poder fer aquest nivell de participació i d'escoltar i controlar l'Ajuntament és complicat, però a Puig-reig no només és possible, sinó imprescindible i necessari”, ha declarat Simó després d'escoltar el full de ruta dels militants locals. En aquest sentit, ha afirmat que “això és tan republicà, que no ho podria ser més”. Simó també ha recordat la importància nacional d'aquestes eleccions municipals, i ha indicat que, en aquests comicis, “no només es debatrà sobre la gestió d'un municipi o sobre el benestar de la gent que hi viu, sinó que també es dirimirà la primera volta de les primeres eleccions plebiscitàries”. Per la seva banda, Altarriba i el seu equip també s'han mostrat motivats perquè “el moment s'ho val” i “és molt engrescador” tant a nivell social com de país.
 
1. Josep Maria Altarriba
2. Mireia Canal
3. Alba Santamaria
4. Antoni Pérez
5. Jesús Subirats
6. Alba Camps
7. Josep Campos
8. Ramon Santasusana
9. Marina Bertran
10. Mercè Rabeya
11. Anna Martínez
 

L'alcaldable d'ERC a Puig-reig, Josep Maria Altarriba Foto: Aida Morales

 

Presentació d'ERC a Puig-reig Foto: Aida Morales

Arxivat a