FOTO Montse Venturós presideix el primer ple extraordinari del mandat a Berga

La sessió s'ha convocat amb caràcter d'urgència per tornar a contractar el personal de confiança que fa tasques de comunicació i protocol i que és necessari per Patum

18 de juny del 2019
Actualitzat el 19 de juny a les 0:39h
Ple extraordinari a Berga.
Ple extraordinari a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de Berga s'ha reunit aquest dimarts al vespre per primera vegada des de l'inici del nou mandat amb caràcter extraordinari. L'alcaldessa Montse Venturós (CUP) ha presidit així la primera sessió plenària de la legislatura municipal. Després de ser inhabilitada mig any per no retirar l'estelada del balcó, Montse Venturós va revalidar oficialment el càrrec dissabte passat en el ple de constitució del nou ajuntament. La sessió d'avui s'ha convocat amb urgència per tal de procedir al tràmit de l'aprovació de la junta de govern local i la contractació del personal eventual, és a dir, de la secretaria d'alcaldia i de la tècnica d'alcaldia que han d'exercir les funcions de protocol i comunicació per Patum.

Es tracta de les mateixes persones que exercien fins ara aquestes funcions perquè, per llei, els càrrecs de confiança del batlle, que són personal eventual, han de plegar automàticament quan es produeix un cessament definitiu de l'alcaldia o en expirar el mandat. Per tant, l'urgència del ple responia a la necessitat de tornar-los a anomenar per la proximitat de la Patum. L'alcaldessa Montse Venturós ha destacat que són les persones que cada any "s'estan moltes hores treballant per exercir aquestes funcions de protocol i comunicació" durant la celebració de les festes del Corpus. Ambdós llocs de treball reben una retribució de 2.009 euros bruts mensuals. 

L'Ajuntament de Berga va aprovar el mes de març ampliar la plantilla per cobrir places de funcionari que són necessàries pel bon funcionament del consistori, entre les quals un tècnic de comunicació i un secretari d'Alcaldia, les dues places designades com a càrrecs eventuals. És a dir, que l'ajuntament està en procés per fer que aquests dos llocs de treball esdevinguin part de l'organigrama de l'administració i es convoqui un concurs per cobrir-los.

Junts per Berga s'ha abstingut també en la majoria dels altres punts de tràmit de ple "per manca de temps en la informació facilitada". 

Minut inicial per la llibertat dels presos polítics

Després de la benvinguda als nous regidors, la sessió plenària ha començat amb un minut de silenci per presos polítics i exiliats, un gest reivindicatiu habitual que han seguit dempeus els regidors de la CUP, Junts per Berga i Esquerra.

Durant el ple extraordinari, s'ha procedit també a l'aprovació del règim de juntes de govern i també al nomenament de tinents d'alcaldes. Venturós ha demanat que aquests s'anomenin "tinents d'alcaldia o tinents d'alcaldessa, que es mencioni també a les dones" abans de procedir a proposar Roser Rifà "com a primera tinent d'alcaldessa" i, per aquest ordre, a Roser Valverde, Ivan Sànchez, Eloi Escútia, Isaac Santiago i Marià Miró. 

També s'ha procedit a tramitar la sol·licitud de Jordi Sabata en relació a la incomptabilitat de la seva feina com a professor de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) amb la tasca de regidor. Sabata se situarà en excedència forçosa de l'escola de música per tal d'exercir les funcions de regidor de l'oposició.
 

Imatge del nou ple durant la sessió extraordinària d'aquest vespre. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a