Com has d'anar vestit a la Patum si no vols prendre mal?

És necessari portar camisa de màniga llarga i cotó, mocador, barret i un calçat resistent

18 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:12h
Passacarrers de Patum de dissabte a la nit (arxiu).
Passacarrers de Patum de dissabte a la nit (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga s'endinsa aquest dimecres en cinc dies de Patum. La festa berguedana per excel·lència se celebra aquest any entre el 19 i 23 de juny. La d'enguany és, doncs, una Patum gairebé d'estiu i probablement d'altes temperatures, però per participar en la celebració cal anar vestit i calçat adequadament, ja que és necessari protegir-se del foc i les aglomeracions. És necessari portar camisa de màniga llarga i cotó, mocador, barret i un calçat resistent. Les motxilles molesten i dificulten el funcionament de la festa, de manera que l'Ajuntament de Berga demana no portar-ne.

Per seguretat, les ampolles o altres recipients de vidre tampoc poden entrar-se a la plaça de Sant Pere durant el desenvolupament dels salts. 

Saltar els Plens
 
Per saltar els Plens, a més a més, cal tenir present que no és res semblant a un correfoc. Si un no ha vist mai com es desenvolupa, el millor és no entrar-hi i esperar a fer-ho en la següent ocasió. Un cop ha començat el salt no es pot sortir de la plaça, es volta per tot l'espai de la plaça seguint el sentit contrari de les agulles del rellotge i es recomana saltar sempre en grups de dues o tres persones sense formar cadenes ni grups.

En cas d'accident, s'encenen els llums de la plaça o bengales d'altres colors. Si un s'hi troba, ha de quedar-se al lloc on és i seguir les indicacions de les persones encarregades. En tot moment, cal respectar el Ple i el seu acompanyant. Ambdós hauran de girar sobre ells mateixos en alguns moments i, per tant, cal posar-los-hi el més fàcil possible. 
 

Indicacions per una Patum segura. Foto: Aj.Berga

Arxivat a