Gairebé mil persones han comprat el bitllet dels autobusos de Patum

Xifra récord: Fins a 995 persones de 15 municipis diferents viatjaran en el servei que gestiona el consell comarcal i que comptarà amb 28 autocars

Redacció
18 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:03h
Els Gegants Vells al carrer Buxadé (arxiu).
Els Gegants Vells al carrer Buxadé (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El servei gestionat pel Consell Comarcal comptarà amb 1000 passatgers i 28 autocars que connectaran els municipis del Berguedà amb Berga, durant la Patum. Les xifres són récord i s'han incrementat notablement respecte als anys anteriors. El 2018, per exemple, van ser 818 persones i el 2017 van ser 616. Per tant, és un servei totalment consolidat i que va creixent els últims anys.
 
Concretament, aquest 2019, han comprat el tiquet 995 persones de 15 municipis diferents. El dimecres 19 i el dijous 20 hi haurà 9 autocars en servei cada dia mentre que el dissabte 22 seran 10 autocars. Per municipis, Bagà és qui ha venut més tiquets sumant els 3 dies amb 242, seguit per Gironella amb 179 i Puig-reig amb 169.
 
Els autocars sortiran pels volts de les 8 del vespre (depèn del municipi) per anar fins a Berga. Els autocars de tornada als municipis d'orígen surten a les 5 de la matinada des de la Plaça Gernika (davant de l’Institut Gullem de Berguedà). La venda de tiquets per anar i tornar a la Patum en autocar està definitivament tancada.
 
L'organització d’aquests autocars té com a objectiu millorar la seguretat a les carreteres i afavorir la mobilitat dels berguedans durant la Patum de Berga.
 
Els 15 municipis participants són Puig-reig, Casserres, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Cercs, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola.
 
L’acció la coordina i l’organitza el Consell Comarcal del Berguedà, amb la col.laboració de l’Oficina Jove del Berguedà i de les regidories de Joventut.
Arxivat a