Un grup de cigonyes fa parada a Berga

Tres cigonyes observen l'estampa de la capital berguedana des de teulades del passeig de la Pau

per Aida Morales , 28 de febrer de 2015 a les 18:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les tres cigonyes guaiten Berga des de dalt d'un edifici del passeig de la Pau

 


Habitualment, la cigonya comuna (Ciconia ciconia) migra cap a l'Àfrica amb l'arribada del fred i no torna als seus nius fins que les temperatures són més agradables. No obstant això, aquest dissabte al matí un grup de cigonyes ha fet una visita inesperada a Berga. Han estat, com a mínim, tres exemplars, els que han reposat durant una estona a les teulades de diverses cases del passeig de la Pau. 


 
Poca estona després, però, sembla que han continuat el seu camí, deixant parats els veïns de la ciutat que les han vist i fotografiat. Una escena totalment curiosa, tot i que més comuna del que es pensa ja que, durant aquesta època de l'any, es coneix que hi ha certes cigonyes que hivernen a Catalunya, sobretot als Aiguamolls de l'Empordà i a l'abocador de Montoliu de Lleida. Algunes vegades, aquestes es mouen arreu del territori buscant el bon temps, i per aquest motiu des de fa alguns anys s'han pogut anar veient en diversos punts de la Catalunya Central. De fet, a finals de gener del 2012 un grup de tres cigonyes també va fer parada a Calders (Bages) i a principis de gener del 2010 se'n va poder veure unes quantes a Vic. Bona part d'aquests animals que es queden a Catalunya provenen del centre d'Europa, bàsicament de Suïssa, Alemanya i Bèlgica.
 

Dues cigonyes a Berga Foto: I. Guitart

 

Participació