Unes quaranta persones reclamen la llibertat dels presos al Pont de Pedret

L'acció, que ha comptat amb el suport de l'ANC Berga i Òmnium Berguedà, s'ha dut a terme amb motiu del final de temporada dels Ponts per la Llibertat de Berga

17 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:00h
Acció dels Ponts per la Llibertat a Pedret.
Acció dels Ponts per la Llibertat a Pedret. | Cedida
Unes quaranta persones han demanat llibertat en una acció al Pont de Pedret aquest cap de setmana. L'acció, que ha comptat amb el suport de l'ANC Berga i Òmnium Berguedà, s'ha dut a terme amb motiu del final de temporada dels Ponts per la Llibertat de Berga.

Alguns dels ponts que hi ha sobre l'Eix del Llobregat, entre Bagà i Navàs, s'han omplert periòdicament d'estelades durant els caps de setmana d'hivern i primavera. Ara les persones que es reunien sobre el pont d'accés a Casampons, a la ciutat de Berga, pararan durant la temporada d'estiu i estudiaran tornar-hi més endavant, probablement a la tardor. Altres ponts com el de Gironella continuaran acollint la iniciativa els mesos de juny, juliol i agost, segons n'expliquen fonts responsables. En les concentracions als ponts de la C-16, els participants mostren estelades i cartells exigint la "llibertat per als presos polítics" als conductors que circulen per l'autovia i la carretera. 

El coordinador de l'ANC Berga, Lluís Escriche, ha valorat positivament la iniciativa que s'ha dut a terme cada diumenge al pont de la ciutat que travessa la C-16, d'accés a Casampons. "Sempre que es fa alguna cosa i ve gent, és positiu. És una iniciativa per reclamar la llibertat dels presos i per remoure coses. Després de Patum, tornarem a parlar sobre quan reengegarem", ha explicat Escriche.
 

Ponts per la Llibertat a Pedret. Foto: Cedida

 

Ponts per la Llibertat a Pedret. Foto: Cedida