Clàudia Sabata i Ivan Camps, millors esportistes berguedans de la temporada

Els Handbol Berga Fans han rebut el premi a la millor afició en un acte de ple absolut que ha aplegat més de 200 persones

17 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:30h
Fotografia de grup de tots els esportistes berguedans premiats o reconeguts a la gala.
Fotografia de grup de tots els esportistes berguedans premiats o reconeguts a la gala. | Pilar Màrquez Ambròs
La corredora de muntanya i esquiadora Clàudia Sabata i el corredor de muntanya Ivan Camps han estat proclamats els millors esportistes de la temporada a la Nit de l'Esport del Berguedà 2019, que ha celebrat el seu sopar gala anual al Local del Blat de Gironella. Els Handbol Berga Fans han rebut el premi a la millor afició en un acte de ple absolut que ha aplegat més de 200 persones. Es tracta de la tercera edició d'una reeixida entrega de guardons organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà i el portal esportiu Entre Rivals, enguany amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gironella. 

La gala ha reconegut l'esforç, els mèrits i el talent dels esportistes berguedans amb un global de 18 premis. Clàudia Sabata i Ivan Camps s'han endut el premi gran de la nit a través del vot popular, conjuntament amb l'afició de l'Handbol Berga. Per proclamar aquestes categories, més de 800 persones han votat a Internet en només una setmana.

Així, Clàudia Sabata ha revalidat el títol que ja va aconseguir en les dues primeres edicions del 2017 i 2018. L'atleta de Berga ha recollit el 38% dels vots populars. Per darrere seu, han quedat la jove futbolista Judit Pujols, la corredora de muntanya Laia Gonfaus, l'atleta Núria Cascante i l'orientadora Ampa Gil. Sabata ha agraït el suport rebut i ha destacat que era especialment important per ella perquè provenia de la gent de casa. Clàudia Sabata ha estat escollida l'últim any com a esportista catalana amb més projecció i ha obtingut èxits com el subcampionat mundial de vertical. Ha regnat també a l'Olla de Núria i va quedar tercera al quilòmetre vertical de la mítica cursa basca de Zegama. 
 

La corredora de Muntanya, Clàudia Sabata. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Ivan Camps s'ha endut el premi al millor esportista masculí per només 16 vots de marge respecte Pau Llorens, que ha estat segon. David Yuste, Joan Noguera i Xavi Tomasa han estat tercer, quart i cinquè, respectivament. Camps s'ha imposat aquesta temporada a les tres curses més importants del Berguedà: la Trail Catllaràs, la Berga - Rasos - Berga i la Berga Trail. "És un plaer ser de la comarca i compartir quilòmetres amb gent d'aquí", ha valorat Camps en rebre el guardó. 

Un dels moments més esperats de la gala ha estat l'entrega del premi a la millor afició. En les dues primeres edicions el títol va anar a parar a la Penya Q S’arrenca, la Grada del Racó de Casserres. En aquesta ocasió, els casserrencs han passat el relleu als Handbol Berga Fans, que s'han endut el premi amb el 62% dels vots. La Grada del Racó ha estat segona, amb el 27% dels vots, i l’afció del Pàdel Indoor Berguedà, tercera, amb l'11%. 
 

Ivan Camps després de rebre el premi a la Nit de l'Esport. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Altres premis importants de la nit han estat el de millor equip masculí, per al primer equip del Club Esportiu Berga, o el femení, per al sènior del Club de Vòlei Gironella.

La millor promesa ha estat l'escalador Alex Hernández i la millor entitat, el Club Esquí Berguedà, que enguany fa 90 anys. L'activista Pep Graus ha estat reconegut amb el premi a la trajectòria. La patinadora Ïa Boixader, operada del cor fa dos anys, ha rebut el premi a l’esforç. I el cadet A del Club Esportiu Berga ha estat el Premi d'Honor de l’Esport Berguedà 2019, tal com ja s'havia avançat als mitjans.

Millor esportista femenina: Clàudia Sabata

Millor esportista masculí: Ivan Camps

Millor afició: Handbol Berga Fans

Millor equip masculí: CE Berga

Millor equip femení: Club Vòlei Gironella sènior femení

Esportista revelació: Ot Ferrer

Equip revelació: Handbol Berga

Premi a la trajectòria: Pep Graus

Millor entitat: Club Esquí Berguedà

Millor esportista de base: Laia Font

Millor promesa: Alex Hernández

Millor veterà: Eleuteri Adelantado

Millor entrenador: Alfonso López

Millor base formativa: CCR Alt Berguedà

Millor equip base: Benjamí A del Gironella

Premi a l'esforç: Ïa Boixader

Premi a la iniciativa social: Club Esquí Berguedà

Millor escola: Pàdel Indoor
 

Els Handbol Berga fans, premi a la millor afició. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Ïa Boixader va rebre un premi pel seu esforç i superació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Ot Ferrer, premiat com a esportista revelació. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'activista Pep Graus ha estat reconegut amb el premi a la trajectòria Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

El sénior del Club Volei Gironella, el millor equip femení. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El premi de millor equip masculí ha estat per al primer equip del Club Esportiu Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El cadet A del CE Berga, premi d'honor. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a