Els Castellers de Berga estrenen el 4 de 7 amb l'agulla i el 5 de 7 a la Diada dels Quatre Fuets

Els de Terrassa han signat castells de 8 i de 9 a la plaça de Sant Pere

Redacció
17 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:21h
Castellers de Berga durant la Diada dels Quatre Fuets.
Castellers de Berga durant la Diada dels Quatre Fuets. | Pilar Màrquez Ambròs
Els Minyons de Terrassa han tornat a portar castells de 9 pisos a la Plaça de Sant Pere. Aquest diumenge, el que serà l'epicentre de la Patum d'aquí a pocs dies, ha tornat a viure una altre Diada dels Quatre Fuets. Després dels pilars caminant d'entrada a plaça, els Castellers de Berga han descarregat el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada.

En segona ronda, el primer 5 de 7 de la temporada ha quedat en intent ja que el castell ha fet llenya quan es col·locaven els quarts de la part de la torre, més o menys, a la meitat de la carregada. Ha estat una caiguda inesperada i molt poc habitual ja que una faixa que s'ha desfet ha fet caure la construcció. La caiguda no ha tingut conseqüències entre els castellers i, seguidament, s'ha descarregat aquest 5 de 7.

En tercera ronda, els de la camisa blava han descarregat el 3 de 7 amb agulla, el segon d'aquesta temporada. La diada s'ha tancat amb un pilar de 5 i dos pilars de 4. Els de Berga tanquen els Quatre Fuets descarregant 3 castells de gamma alta de 7 pisos.
 

Castellers de Berga a la plaça de Sant Pere. Foto: Cedida

 
Minyons i Capgrossos
 
Els de Terrassa i els de Mataró han estat les colles que han acompanyat els locals a la Plaça de Sant Pere. Els Minyons han descarregat el 3 de 9 amb folre, han carregat el 4 de 9 amb folre i han descarregat el 2 de 8 amb folre. Han tancat l’actuació descarregant el pilar de 7 amb folre. Els de Mataró han descarregat 4 i 3 de 8 i també el 7 de 7. Han tancat amb un pilar de 6.
 
2 anys sense caigudes
 
Amb l'intent de 5 de 7 d’avui als Quatre Fuets es trenca una ratxa de gairebé 2 anys sense caure dels Castellers de Berga. L'última caiguda va ser un 2 de 7 carregat a la Plaça Porxada de Bagà, el 9 de juliol de 2017. En aquest període de 2 anys, els berguedans han descarregat diverses vegades els seus castells límit (2d7, 4d8) i la caiguda ha arribat inesperadament en la carregada del 5 de 7.
 
Bateig a Cerdanya
 
Els berguedans aturen assajos i actuacions durant la Patum però seran al bateig de la nova Colla Castellera de Cerdanya, el dissabte 29 de juny, a Alp. Els Castellers de Berga es convertiran en padrins per primera vegada.
 

Castellers de Terrassa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els Castellers de Mataró a la Diada dels Quatre Fuets de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Un casteller de Terrassa posant-se la faixa a plaça. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Una persona de Creu Roja entrant a plaça després d'una caiguda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a