El jazz d'Andrea Motis es posa el públic del Concert de Patum a la butxaca

El quintet de la reconeguda trompetista i la Banda del Memorial Ricard Cuadra han compartit escenari per interpretar una obra del compositor i trombonista Sergi Vergés en el que ha estat un dels plats forts de la nit

16 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:36h
La Banda del Memorial i el Quintet d'Andrea Motis van interpretar una peça de Sergi Vergés, un dels plats forts de la nit.
La Banda del Memorial i el Quintet d'Andrea Motis van interpretar una peça de Sergi Vergés, un dels plats forts de la nit. | Pilar Màrquez Ambròs
La trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis s'ha posat el públic del Concert de la Patum a la butxaca aquest dissabte al vespre. El jazz i la improvisació han estat protagonistes de la primera part del concert del Memorial Ricard Cuadra, amb la interpretació de melodies patumaires a càrrec del quintet format per Andrea Motis, Joan Chamoro (contrabaix), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra) i Esteve Pi (bateria), i han encisat les més de 600 persones que omplien la plaça de Sant Pere des d'abans de les 10 del vespre. El quintet d'Andrea Motis, una de les figures referents dins l'escena del jazz actual, ha estat el convidat a la 22a edició del Concert de Patum que organitza la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Motis ha versionat amb talent impecable i delicadesa peces patumaires com el Ballet de Déu, els Nans Vells Primitius, el Ballet dels Gegants, la Torre Xica o la Dansa de Falgars.  

Durant la vetllada les melodies patumaires han passat pel sedàs del jazz particular del quintet de Motis. El públic ha gaudit de versions captivadores com un Ballet de Déu al caliu de ritmes brasilers, la versió bluegrass de la Dansa de Falgars o una Havanera dels Gegants amb lletra de la mateixa Motis en una picada d'ullet còmplice amb el públic. Enguany no hi havia un programa establert sinó que han estat els músics que s'han guiat per la improvisació per reinterpretar les melodies patumaires més conegudes i també d'altres que fa temps que no sonen a plaça. 
 

L'actuació del quintet d'Andrea Motis, a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


 

Un dels grans moments de la nit ha estat el final de la primera part. L'Andrea Motis Quintet i la Banda del Memorial Ricard Cuadra, amb el puig-reigenc Sergi Cuenca a la direcció, han compartit escenari per interpretar una obra del compositor i trombonista Sergi Vergés, director de la Big Band del Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha estat una peça pensada i creada expressament per a l'ocasió on cadascuna de les parts que l'interpretaven ha pogut brillar i que ha acabat amb una sonora ovació del públic.
 
A la segona part, una cinquantena de músics de la Banda del Memorial ha actuat ja en solitari i amb la direcció de Sergi Cuenca i Robert Agustina. Han interpretat un salt complet de Patum, enguany donant-hi un gir: Els assistents han pogut gaudir de noves versions de les peces tradicionals. Cuenca i Agustina han fet nous arranjaments de les melodies i hi han afegit variacions.  A la  cloenda del recital, la plaça de Sant Pere ha tornat a reunir damunt de l'escenari al quintet d'Andrea Motis i a la Banda del Memorial per interpretar una peça conjunta i diversos tirabols. 

Un dels responsables del Memorial Ricard Cuadra, Pep Moneo, ha dirigit unes paraules abans de començar la segona part dedicant el concert als presos polítics i exiliats. "No estem en un país normal i quan un té la possibilitat de parlar davant d'un públic, crec que té l'obligació moral de recordar-ho. Un país que té presos polítics no és normal, per tant, volem dedicar el concert d'avui al Jordi Cuixart, al Jordi Sànchez, a la Carme Forcadell, a la Dolors Bassa, al Joaquim Forn, al Raül Romeva, al Josep Rull, al Jordi Turull i a l'Oriol Junqueras", ha explicat Moneo entre aplaudiments.  
 

Andrea Motis en concert. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La trompetista Andra Motis a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

La reconeguda trompetista Andrea Motis ha versionat melodies de la Patum. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Sergi Cuenca ha dirigit la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Memorial Ricard Cuadra. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'alcaldessa i regidors en la primera fila del concert. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Andrea Motis amb la Banda del Memorial Ricard Cuadra. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Sergi Cuenca i Andrea Motis bromejant amb una bota de barreja damunt de l'escenari en un moment de distenció. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a