Quim Espelt, investit alcalde de Vilada amb els vots d'Esquerra i VxR

Espelt, que s'ha compromès a treballar activament pel poble en factors com la despoblació, entre altres, ha lluït una samarreta groga que reclamava l'alliberament d'Oriol Junqueras

15 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:05h
Ple de constitució de l'Ajuntament de Vilada.
Ple de constitució de l'Ajuntament de Vilada. | Cedida
Quim Espelt ja és l'alcalde de Vilada. Quim Espelt, que té 28 anys, ha estat un dels més matiners de la comarca. Espelt pogut ser anomenat per majoria absoluta a quarts d'11 del matí amb els vots del grup d'Esquerra Republicana (3) i de Vilada per la República (JxR) - Junts (1), després que els últims dies s'hagi segellat un pacte entre aquests partits.  

Els regidors del seu partit i el cap de grup i únic regidor de Vilada per la República (JxR), Andreu Ros, ha votat al seu favor. Tal com va anunciar aquest dijous, la fins ara alcaldessa Montserrat Badia (PSC) ha passat a l'oposició. Alcem-nos Vilada (ERC) va ser la llista més votada al poble el 26-M amb 3 regidors i 146 vots. Va empatar a 3 regidors amb Fem Pinya per Vilada (PSC) amb 126 vots. Així mateix, Vilada per la República va obtenir 1 regidor amb 52 vots. 

La proposta dels republicans era un govern unitari que inclogués ERC (3 regidors), PSC (3 regidors) i Vilada per la República (1 regidor) amb Quim Espelt com a alcalde. No obstant això, els socialistes volien una alcaldia compartida, dos anys per ERC i dos anys pel PSC, i les negociacions empreses els últims quinze dies no han prosperat. 

El ple de Vilada s'ha constituït amb 3 regidors republicans (Quim Espelt, Elisabet Boixadé i Joaquim Pons), 3 regidors socialistes (Montserrat Badia, Carme Cirera i Narcís Juanola) i 1 regidor de JxR (Andreu Ros). 

Espelt, que s'ha compromès a treballar activament pel poble en factors com la despoblació, entre altres, ha lluït una samarreta groga que reclamava l'alliberament d'Oriol Junqueras.  És la primera vegada que Esquerra Republicana guanya unes eleccions a Vilada. 
 

L'equip d'Alcem-nos Vilada, marca associada a Esquerra. Foto: Cedida