VÍDEO i FOTOS Nens i nenes de Berga es bolquen en una Patum de les Andròmines molt participada

Centenars d'infants han participat aquest divendres en la segona edició d'una reeixida proposta de la Patum Infantil i els Castellers de Berga

15 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:36h
Patum de les Andròmines.
Patum de les Andròmines. | Pilar Màrquez Ambròs
Els infants de Berga juguen a fer Patum molt abans que la proximitat de Corpus ho domini tot. El foc, els balls i la pólvora sedueixen la ciutat en cinc dies de festa i emocions a flor de pell, però el que també fa de la Patum una festa singular i única és la capacitat de començar a marcar el batec de la ciutat mesos abans que la primera comparsa surti a plaça. Centenars de nens i nenes han participat aquest divendres en la segona Patum de les Andròmines, una proposta de la Patum Infantil i els Castellers de Berga que s'ha celebrat a la plaça de les Cols; i que l'any passat va estrenar-se amb molt d'èxit com un assaig inèdit de la festa. 

Són molts els nens i nenes que tenen figures de Patum a casa, fruit de regals de reis, aniversaris o de manualitats en el cas dels més traçuts. D'aquesta manera, la Patum de les Andròmines proposar jugar amb aquestes comparses casolanes en comunitat. De manera espontània, després de l'assaig previ dels Quatre Fuets del 2017, alguns nens i nenes dels Castellers de Berga ja van treure les seves figures casolanes de la Patum. Aquella anècdota va animar a les dues entitats implicades a donar forma a aquesta activitat. 

No et perdis aquest vídeo de la Patum de les Andròmines d'enguany: 
 

 

Una de les guites casolanes (de color blau). Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Figures de la Patum de les Andròmines. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Patum de les Andròmines. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Guites de la Patum de les Andròmines. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a